وقتی تشخیص پزشک شما برای علایم و ناراحتی شما ، DVT است ، لازم است بلافاصله بیماری شما درمان شود. در مواردی که احتمال وجود لخته خون در پای شما زیاد باشد ، حتی قبل از آماده شدن تست های تشخیصی شاید لازم باشد برای کاهش خطر آمبولی ریه ، درمان قبل از تشخیص نهایی شروع گردد.
انواع درمان DVT
انتخاب نوع درمان و طول مدت درمان به عوامل زیر بستگی دارد:
محل DVT
در موارد کمی لخته خون به ناحیه ساق پا محدود است و لخنه های خون بالاتر از ورید زانو (Popliteal Vein) دیده نمی شوند. در این موارد شاید پزشک شما اقدام به تجویز دارو نکند. در این نوع از DVT که به آن Distal DVT گفته می شود ، می توان دارو تجویز نکرد به شرط این که بیمار علایم زیادی مانند درد نداشته باشد و مهمتر از آن بیمار حتما یک هفته بعد جهت ویزیت و تکرار سونوگرافی مراجعه نماید. در غیر این صورت حتما باید درمان دارویی شروع گردد.
اگر DVT داخل ورید Popliteal یا بالاتر از آن باشد به این موارد Proximal DVT گفته می شود و حتما از ابتدا احتیاج به درمان دارویی دارند.
در موارد خیلی شدید و گسترده بیماری ، لخته های خون به وریدهای بالای لگن و شکم کشیده می شوند و بیمار همزمان علایم شدید و آزار دهنده ای در پا به صورت تورم شدید و حتی تغییر رنگ پوست خواهد داشت. در این موارد لازم است علاوه از داروهای رایج ضد انعقاد خون ، از روشهای تهاجمی تر و بیشتری برای برداشتن لخته خون با استفاده از آنژیوگرافی یا حل کردن لخته خون با استفاده از داروهای فیبرینولیتیک استفاده کرد.
شدت علایم
در اغلب موارد DVT به صورت تورم یک طرفه و درد در پا خود را نشان می دهد. این علایم برای اکثر بیماران قابل تحمل بوده یا با داروهای مسکن از شدت درد آنها کاسته می شود. در این موارد شاید صرفا استفاده از داروهای ضد انعقادی کافی باشد.
در برخی از بیماران به ویژه افرادی که حجم لخته خون در پای آنها زیاد است یا به قسمتهای لگن و شکم کشیده شده است ، علایم بسیار شدید و غیر قابل تحمل هستند. هم چنین احتمال دارد به دلیل تورم بسیار شدید و فشار بر روی شریان های پا ، خون رسانی به اندام هم با اشکال مواجه شود که خود را بصورت سفیدی و درد بسیار شدید پا نشان می دهد. در این بیماران لازم است از روشهای برداشتن لخته خون ، علاوه بر داروهای رایج ضد انعقاد خون استفاده شود.
آیا برای درمان DVT باید در بیمارستان بستری شد؟
پاسخ در کل بله است و اغلب بیماران با DVT لازم است برای بررسی علل زمینه ای لخته خون و درمان بیماری ، در بیمارستان بستری باشند. البته در بیماران خاصی می توان آنها را به صورت سرپایی هم درمان کرد ، مانند:
- افرادی که علایم شدیدی ندارند و حجم لخته خون هم زیاد نیست.
- از داروهای خوراکی و قابل تجویز در منزل استفاده شود.
- بیمار در دسترس باشد و در صورت لزوم بتواند مراجعه نماید.
- حمایت خانوادگی مناسبی برای درمان بیماری داشته باشد.
- آگاهی لازم در مورد بیماری و درمان های لازم را داشته باشد و به محض تغییر علایم یا ایجاد عوارض مراجعه نماید.
آیا بیماران با DVT نباید حرکت کنند و راه بروند؟
پاسخ این سوال منفی است یعنی بیماران با DVT حتما باید راه بروند. در گذشته نگرانی در مورد کنده شدن لخته خون و ایجاد آمبولی با راه رفتن بیمار وجود داشت ولی مشخص شده است که این نگرانی بی مورد است و بیمار با DVT تا جایی که درد پا اجازه می دهد و بیمار توانایی دارد باید راه برود.
راه رفتن احتمال لخته خون در پای درگیر و پای مقابل را کاهش می دهد.
داروهای مورد استفاده در درمان DVT
داروهای ضد انعقاد خون (Anti-Coagulants)
این داروها یک یا جند عدد از فاکتورهای انعقادی را مهار می کنند و با مهار آنها از تولید لخته خون جدید جلوگیری می کنند.
وارفارین ، کومادین (Warfarin):تا مدتها تنها داروی ضد انعقادی خوراکی بود. وارفارین اثربخشی خیلی مناسبی دارد ولی ایراد مهم آن تداخلات بسیار گسترده دارو با داروهای دیگر ، غذاها و حتی شرایط زندگی بیمار و متغیر بودن دوز آن در افراد و حتی در یک فرد از زمانی به زمان دیگر است.
در ابتدای شروع دارو حتما باید برای حداقل 5 روز همزمان با وارفارین از آنتی کواگولان های تزریقی هم استفاده کرد. برای تعیین دوز موثر دارو در اوایل لازم است دوزهای مختلفی امتحان شده و اثربخشی آن بر روی غلظت خون سنجیده شود. روش ارزیابی اثر وارفارین ، آزمایش خون پی تیPT و INR است. بعد از رقیق شدن خون لازم است به صورت دوره ای (معمولا هر ماه) آزمایش PT,INR تکرار شود تا دوز دارو با توجه به آن تغییر داده شود.
آنتی کواگولان های جدید خوراکی NOAC:این داروها که در چند سال اخیر به بازار دارویی وارد شده اند ، برخلاف وارفارین دوز ثابتی دارند و احتیاج به آزمایش خون برای بررسی اثر دارو هم ندارند. تاکنون 4 مورد از این داروها تایید شده اند:
دابیگاتران Dabigatran) - Pradaxa)
ریواروکسابان Rivaroxaban) - Xarelto)
آپیکسابان Apixaban) - Eliquis)
ادوکسابان Edoxaban) - Savaysa)
این داروها برای درمان مرحله مزمن DVT (ریواروکسابان و آپیکسابان برای مراحل حاد و مزمن) و آمبولی ریه و پیشگیری از ترومبوز در بیماران با ریتم فیبریلاسیون دهلیزی AF غیر دریچه ای ، مورد تایید قرار گرفته اند. ولی هنوز برای مصرف آنها در بیماران با دریچه های مصنوعی یا در بیماران با AF دریچه ای محدودیت وجود دارد.
هپارین (UFH):یکی از موثرترین داروها در درمان ترومبوز است. این دارو به صورت تزریقی و معمولا در بیمارستان برای درمان مراحل اولیه بیماری های ناشی از ترومبوز استفاده می شود. اثر این دارو در عرض چند ثانیه ظاهر می شود. برای کنترل میزان اثر دارو در بدن از آزمایش aPTT استفاده می شود.
هپارین با وزن مولکولی کم LMWH:این داروها از قبیل انوکساپارین (Enoxaparin) و دالتپارین (Dalteparin) ، مشتقات خالص شده ای از هپارین هستند که به نسبت هپارین اثر بهتر و ثابتی در خون دارند و احتیاج به آزمایش خون برای تعیین اثربخشی دارو وجود ندارد. از این دارو که به صورت زیر جلدی و در اطراف ناف تزریق می شود ، می توان در بیمارستان و در منزل استفاده کرد.
سایر داروهای تزریقی مشابه هپارین:چندین داروی تزریقی مشابه هپارین هم وجود دارند که اگرچه بصورت روتین استفاده نمی شوند ولی در شرایط خاصی ، برای درمان ترومبوز بسیار مفید هستند مانند Fodaparinux ، Lepirudin ، Argatroban و Bivalirudin.
داروهای ترومبولیتیک
این داروها می توانند لخته خون تشکیل شده را به تکه های کوچک شکسته و در جریان خون حل نمایند. از این داروها در موارد اورژانسی و برای ترومبوزهای پرخطری که باید هر چه سریعتر جریان خون برقرار شود ، استفاده می شود مانند سکته های قلبی و مغزی ، DVT های گسترده و شدیدا علامتدار و آمبولی های وسیع ریوی.
این داروها دارای ریسک بالایی برای خونریزی هستند لذا قبل از تجویز باید بیمار از نظر خونریزی و عوامل مساعد کننده آن ارزیابی شود.
داروهایی مانند استرپتوکیناز (Streptokinase) ، اروکیناز (Urokinase) ، آلتپلاز(Alteplase) ، رتپلاز(Reteplase) و تنکتپلاز (Tenecteplase) از این خانواده هستند.
مراحل درمان DVT
مرحله حاد بیماری در بیمارستان
شروع درمان DVT با استفاده از داروهای تزریقی مانند هپارین یا انوکساپارین است. این داروها به سرعت وارد جریان خون شده و در عرض چند دقیقه به لخته های خون می رسند و شروع اثر بسیار سریعی دارند. البته داروهای NOAC مانند ریواروکسابان و آپیکسابان هم شروع اثر نسبتا سریعی دارند و می توان در بیمارانی که حجم لخته خون کمی دارند ، با این داروها شروع کرد.
در ادامه درمان لازم است داروهای خوراکی برای مصرف طولانی تر (تا 3 ماه) شروع گردد. این داروی خوراکی می تواند وارفارین یا یکی از 4 داروی NOAC باشد (البته اگر در مرحله اولیه به جای داروی تزریقی از ریواروکسابان یا آپیکسابان استفاده شده است ، در ادامه هم همان دارو ادامه خواهد یافت).
اگر علایم بیمار بسیار شدید باشد یا به دلیل حجم بسیار زیاد لخته خون پای بیمار در معرض خطر ایسکمی باشد ، لازم است لخته خون از پای بیمار خارج گردد. برای این کار می توان از داروهای فیبرینولیتیک که لخته خون را حل می کنند استفاده کرد. برای تجویز داروهای فیبرینولیتیک چندین روش وجود دارد:
تجویز داخل وریدی دارو که در آن دارو در کل بدن پخش می شود و لخنه خون پا را هم از بین می برد.
با استفاده از کاتتر
کاتترها لوله های باریک و بلندی هستند که به وسیله آنژیوگرافی در داخل لخته خون قرار داده می شوند و داروی فیبرینولیتیک در اندازه کم ولی با تزریق مداوم به مدت 24 تا 48 ساعت ، از طرق آن و مستقیما به داخل لخته خون تزریق می گردد. این روش که به CDT معروف است ، موجب کاهش عوارض داروی فیبرینولیتیک و اثربخشی بهتر آن می شود.
فیلتر IVC
"ورید اجوف تحتانی" (Inferior Vena Cava, IVC) ورید اصلی داخل شکم است که خون هر دو پا و قسمتهایی از شکم را به سمت قلب هدایت می کند. در شرایطی که بیمار به درمان با داروهای ضد انعقادی جواب ندهد و لخته خون به سمت بالا گسترش پیدا نماید یا در بیمارانی که به دلیل خونریزی یا احتیاج به عمل جراحی نمی توان از داروهای رقیق کننده خون استفاده کرد ، برای جلوگیری از انتقال لخته های خون به ریه و آمبولی ریه لازم است وسیله ای به شکل توری و فیلتر در داخل ورید IVC کار گذاشته شود.
این فیلتر که با استفاده از روش های آنژیوگرافی کار گذاشته می شود ، مانع حرکت لخته های خون به سمت قلب و ریه خواهد شد. این فیلتر بعد از برطرف شدن خونریزی و شروع درمان های موثر ضد انعقادی ، قابلیت خارج شدن از بدن را دارد.
مرحله مزمن بعد از ترخیص
لازم است تمام بیماران با DVT که مرحله اولیه درمان را در بیمارستان طی می کنند و مرخص می شوند ، تا 3 ماه تحت درمان با داروی خوراکی ضد انعقاد خون باشند. این دارو می تواند وارفارین یا یکی از داروهای NOAC باشد. البته در برخی بیماران که بنا به دلایل طبی امکان استفاده از داروهای خوراکی نیست مانند خانم های حامله یا در بیماران با سرطان ، در این مرحله هم از درمانهای تزریقی مانند هپارین یا انوکساپارین استفاده خواهد شد.
در این مدت اگر شما علایم زیر را داشتید لازم سریعا به پزشک خود اطلاع دهید:
- سرفه یا استفراغ حاوی خون
- سرگیجه یا ضعف شدید
- سردرد شدید یا درد معده
- خون در ادرار یا مدفوع
- خونریزی شدید قاعدگی.
سایر درمان های لخته خون در پا DVT
جوراب های واریس
این جراب ها از جنس الاستیک بوده و قابلیت ایجاد فشار بر روی پا را دارند. این فشار باعث می شود تا جریان خون شریانی به راحتی وارد وریدهای پا شده و سرعت جریان خون در آنها افزایش یابد. در حقیقت جراب واریس می تواند به مچ پا و ساق پا بچسبد و مانع ایستدن خون در وریدهای پا هم در زمان ایستادن و هم در حالت نشسته شوند.
لذا استفاده از این جرابها تا دو سال بعد از DVT به شدت توصیه می شود. البته در مورد درجه فشار جوراب واریس و طول جوراب مورد استفاده ، لازم است با پزشک خود مشورت نمایید. از این جوراب ها می توان هم در مرحله درمان و هم در مرحله پیشگیری ، مثلا در طول یک پرواز هوایی طولانی هم استفاده نمود.
سبک زندگی
رعایت شیوه سالم زندگی در وهله اول برای جلوگیری از ابتلا به DVT لازم است. توصیه می شود:
مرتباً قدم بزنید ، حداقل روزانه 10،000 قدم بزنید.
از موقعیت هایی که باید برای مدت طولانی طولانی نشسته باشید خودداری کنید. اگر مجبور به این شرایط بودید توصیه می شود هر یک ساعت بلند شوید و مقداری راه بروید یا در جای خود حرکات کششی انجام دهید.
در صورت اضافه وزن یا چاقی ، برای رسیدن به وزن سالم تلاش کنید.
سعی کنید مایعات مورد نیاز بدن خود را جبران نمایید. کم آبی خطر لخته خون را افزایش می دهد.
اگر سیگار می کشید ، سعی کنید عادت خود را ترک کنید.
توصیه های درمانی را برای بیماری های دیگری که ممکن است خطر لخته شدن خون را افزایش دهند از جمله نارسایی قلبی و دیابت را به درستی انجام دهید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
علی شجاعی
983 روز پیشبسیار مفید و عالی توضیح داده شد .سپاس فراوان
ارسال پاسخحبیب طباطبایی
931 روز پیشسلام.
ارسال پاسخدی وی تی دارم.درد تو ران پام بود بعد چند روز درد به کشاله پام رسید،الان ورم پام کم شده اما درد شدید در ناحیه پایین ناف تا بیضه ها امانم رو بریده طوری که خمیده باید راه برم.کمرم هم به درد افتاده.
دل درد دارم و همش فکر میکنم باد پیچیده زیر ناف و کلا نواحی پایین شکمم.
امکانش هست در پایین شکم و نواحی تحتانی لخته تشکیل شده باشه؟!
سیر خام زیاد میخورم چون گفتن موثره برای غلظت خون،ممکنه چون زیاد میخورم(۳حبه در روز) باعث این مشکل شده باشه؟
عرض کردم درد پام رفع شده اما درد اومده پایین شکم و تا بیضه هارو درگیر کرده.
میگن سیر باد داره واسه همین درد داری،اخه شکمم خیلی سفت شده.
سابقه دی وی تی هم دارم.در هر دو پا
الان پای راستمه که اولین دی وی تیش سه سال پیش درست شد.رفتم بیمارستان یه هفته ایی خوب شدم.
اینبار گفتم با سیر و زنجبیل درمانش میکنم واسه همین نرفتم بیمارستان.
خب پام درد و ورمش رفته اما این درد شکمم مشکوکه!
هست کسی راهنمایی کنه؟!
قلب من
925 روز پیشسلام
ارسال پاسخشما باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید. اورژانسی است.
ناشناس
853 روز پیشسلام من دی وی تی درپای چپم دارم دکترهم رفتم دارو مصرف میکنم طوریکه قبلا نمیتونستم راه برم الان خدارو شکر میتونم راه برم فقط احساس میکنم پام ضعیف شده،رو پای چپم نمیتونم پله هارو برم بالا.نگرانی که نداره خواهشا راهنماییم کنین چکار کنم
ارسال پاسخقلب من
848 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاین علایم اصطلاحا PTS نام دارند و می توانند ناشی از عدم رفع ترومبوز یا نارسایی عروقی باشند. لازم است بررسی شوید
Zahra kavos
820 روز پیشسلام وخسته نباشید من ۴سال دچار دی وای هستم ۳۲سالم هستم مرتب قرص وارفارین مصرف میکنم خواستم بدونم هیچ درمانی نداره من سراغش برم تا این بیماری لعنتی از بدنم خارج بشه ...واقعان خسته شدم انقدر که بهش فک میکنم میشه راهنماییم کنید
ارسال پاسخقلب من
820 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدرمان DVT به علت ایجاد کننده و علایم بعدی مرتبط است. بعد از سه ماه اول درمان صرفا برای پیشگیری از تکرار است. در مورد شرایط شما لازم است با پزشک معالج در مورد لزوم ادامه دارو و نحوه پیشگیری بعدی مشورت نمایید.
Sa
2 روز پیشروغن و قند و گوشت قرمز رو از برنامه غذایی تون حذف کنید. آب اناری که خودتون گرفته باشید و طبیعی هستش هر روز 2 لیوان صبح ناشتا میل کنید
ارسال پاسخآب زیاد بنوشید و در روز فقط 1 وعده غذا میل کنید سوپ را 1 روز درمیان مصرف کنید این رژیم ظرف مدت 3 تا 6 ماه علائم این بیماری را به شدت کاهش میدهد. علت ترومبوز از کبد می باشد شما فشار خون بالا و قند و چربی خون بالا دارید و این رژیم در کنار دارو بیماری را درمان می کند
قلب من
2 روز پیشسلام
ارسال پاسخمنبع علمی این توضیحات را هم بفرمایید.
یک وعده غذا در روز، اینکه علت ترومبوز از کبد است و سوپ ؟!
مرتضی
759 روز پیشسلام وقتتون بخیر ...خودم پرستارم و از همکارتون..دیشب تایم استراحت شیفتم ساعت ۴ صبح ، بالاتر از زانوی پای چپ قسمت پشت زانو درد شدید نقطه ای از خاب بیدلر شدم ۲۰ دقه ای درد شدید بعدش خوب شد...نیاز ب بررسی دلره..ممنونم...من تپش قلب وضعیتی دلرم و بیزپلول ۲/۵ روزانه مصرف میکنم
ارسال پاسخقلب من
759 روز پیشبا سلام و خدا قوت
ارسال پاسخاگر تورم ندارید یا قرمزی در محل درد نیست, جای نگرانی ندارد.
جهانی
745 روز پیشسلام ودرود،حدود ۲۰ روز پیش بیمارستان بستری شدم؛سرم رو بد به دستم وصل کردن و رگ دستم پاره شده و الان حدود ۴ سانت خون لخته شده،دستم ورم شدید داشت اما کمتر شد الان از زیر بغل تا انگشتام درد داره،رگش مثل غضروف سفت شده و درد میکنه،۱۰ روزه ریواروکسابان میخورم اما بهتر نشده،آیا باید داروم عوض بشه؟پیشاپیش از پاسخگوییتون متشکرم
ارسال پاسخقلب من
744 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاین نوع از لخته خون در وریدهای سطحی است و اصطلاحا ترومبوفلبیت سطحی نام دارند. گاها عفونت به لخته اضافه می شود و علایم را تشدید و طولانی می کند. اگر بعد از مصرف دارو علایم کم نشده باشند لازم است سونوگرافی داپلر را تکرار نمایید.
ایرج حاتمی کرمانشاه صحنه
579 روز پیشسلام ۱۵ سال پیش آمبولی ریه شدم بعد از بستری شدن وکما از بیمارستان پزشک به من گفت تا اخر عمر باید وارفارین مصرف نمایید همیشه باید آزمایش می دادم که باعث اضطراب واسترس میشد واین ادامه داشت تا اینکه بعداز ۱۲سال در یک کوه نوردی وسراشیبی تند راه رفتم که خودم متوجه شدم دوباره آمبولی شدم البته پیش یک فوق تخصص ریه رفتم چون نشانه آن سرفه مداوم است آنهم تشخیص نداد خودم گفتم با پرفیژن معلوم می شود و انجام دادم پزشک گفت درسته آمبولی شدی از آن موقع تا حالا به مدت سه سال است قرص آلاکوءیت ۵ مصرف می کنم چند بار مراجعه کردم گفتن مشکلی نیست چون نیاز به آزمایش نیست سطح پروتین cs خونم هم کم است راه درمان چیست یک بار هم به پروفسور اقدسی تهران هم مراجعه کردم گفته قرص مصرف کن راهنمایی
ارسال پاسخقلب من
576 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدر افرادی که علت مشخصی برای آمبولی ندارند و اصطلاحا زمینه ژنتیکی دارند، به ویژه در آقایان، لازم است برای پیشگیری از تکرار آمبولی دارو را ادامه دهند.
ررب
336 روز پیشسلام آمبولی کردم الان دارم ریواروکسابان ۲۰ روزی یکی مصرف میکنم بهترین زمان برای مصرف ریوارو کسابان بعد از dvt و آمبولی کی هست
ارسال پاسخقلب من
336 روز پیشسلام
ارسال پاسخشب و حتما با معده پر. وسط غدا یا بلافاصله بعد از آن
ناشناس
327 روز پیشسلام ۲۴ سالمه ،۴ سال پیش متاسفانه براثر خوردن قرص ال دی ،dvt شدم بازهم تشخیص ندادن و امبولی شدم با تزریق و خوردن قرص اکسابین رفع شد اما الان بعد این چند سال پای سمت چپم مدام داره رگهاش قطورتر میشه هنوز هم قرص میخورم اما هنوز رنگ پام متفاوتر از پای سالممه هرجا میرم یجواب درست بهم نمیدن
ارسال پاسخبا تردید میگن استنت بذار کنار کشاله ران که گرفتگی اصلی اونجا هست ،ممنون میشم کمکم کنید
قلب من
326 روز پیشسلام
ارسال پاسخاینها علایم انسداد وریدی لگن است و لازم است آنژیوگرافی شوید.
س. سین
321 روز پیشسلام، دکتر اگه لخته در کشاله ران باشه و یکسری از لخته ها در پایین زانو و پا ورمی نداشته باشه دارو هم مصرف بشه ولی رگ ها پررنگ و گاهی برجسته باشن آیا آنژیو میخواد؟
ارسال پاسخقلب من
320 روز پیشسلام
ارسال پاسخبه احتمال زیاد بله لازم است. البته باید معاینه شود.
مهسا یعقوبی
283 روز پیشسلام پام دی وی تی بود س ماهه دارو میخورم روزه بگیرم مشکل داره
ارسال پاسخقلب من
283 روز پیشسلام
ارسال پاسخضرر دارد و می تواند باعث غلیظ شدن خون و تشدید ترومبوز شود.
Saye
122 روز پیشبا سلام یه ماه پیش بدلیل مصرف قرص ال دی و اسپریرو لاکتون 100پای چپم Dvtشد و آمبولی ریه شدم به تشخیص پزشک برام 48ساعت کاتتر گذاشتن اولش نمیتونستم راه برم ولی الان بهتر شدم ولی موقع نشستن پام ورم میکنه البته نسبت به پای راستم ورم داره در حالت نشستن بدتر میشه قرص اپیکسابان 5میلیگرم میخورم تا چند وقت بعداز عمل ترمبوز وریدی درد طبیعیه
ارسال پاسخقلب من
121 روز پیشسلام
ارسال پاسخبسته به شدت بیماری است و معمولا تا دو هفته درد کمتر می شود.
ن. مرادی
117 روز پیشسلام و احترام. من 48 سال دارم و دو سال پیش دچار DVT پای راست شدم. بعد از مرخص شدن از بیمارستان با مراجعه به دکتر روماتولوژی تشخیص آنتی فسفولیپید و لوپوس دادند. روزی دوتا وارفارین می خورم و دو عدد قرص هیدروکسی کلروکین سولفات. این کارها و عملهایی که برای رفع واریس در پیج شما و دکتر اقدسی و همکاران تون انجام میشه یرای رفع DVT هم موثر هست؟ آیا لازمه که من هم مراجعه کنم به شما و درمانی برای رفع دی وی تی هست؟
ارسال پاسخقلب من
117 روز پیشسلام
ارسال پاسخDVT صرفا انسداد رگ نیست و مهمتر از آن زمینه ایجاد لخته خون و مشکلات خونی است. سندروم آنتی فسفولیپید می تواند لخته خون ایجاد نماید و لازم است وارفارین را طولانی مدت برای کم کردن احتمال لخته مصرف نمایید.
در مورد برطرف کردن DVT راه آن آنژیو و بالن است که صرفا در افراد با تورم و درد پا انجام میشود.
س .ش
100 روز پیشسلام
ارسال پاسخپدرم یهویی دچار درد پاشد و دکتر تشخیص داد دچار لختگی پاشده میخاستن انژیو کنن ولی بعد یک هفته گفتن انژیو تاثیری نداره و مرخصش کردن و یه سری دارو دادن گفتن مصرف کنه تا دوهفته .تا مشخص بشه پا تا کجا سیاه میشه و زبونم لال قطع بشه . پدرم ادم پرتحرک لاغر و هیچ قرص و دارویی مصرف نمیکرد . اقای دکتر امیدی هست ماخیلی نگرانیم؟؟
قلب من
100 روز پیشسلام
ارسال پاسخترومبوز و لخته داخل سرخرگ هست احتمالا. اول اینکه باید ایسکمی پا درمان شود تا حتی الامکان کار به قطع انگشت یا پا منجر نشود و دوم اینکه علت ایجاد مشخص بشود تا تکرار نشود.
برای این بیماری حتما باید در مراکز مجرب و دانشگاهی تحت درمان باشند.
ن.م
90 روز پیشبا سلام و تشکر از پاسخگویی تان
ارسال پاسخمن دی وی تی پای راست و سندروم آنتی فسفولیپید دارم. برای انجام دندانپزشکی دکتر روماتولوژی فرمودند که از 3 روز قبل از اقدام دندانپزشکی (جرمگیری لثه) انوکساپارین تزریق کنم . خیلی نگرانم در مدتی که وارفارین را قطع می کنم و انوکساپارین مصرف می کنم، دچار لخته خون شوم. وزنم 95 کیلو هست روزی 1 بار انوکساپارین 6000 کفایت می کنه یا هر 12 ساعت؟ خواهش می کنم راهنمایی کنید.
قلب من
89 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای جرم گیری احتیاج به قطع دارو نیست. اگر هم قطع شد، ۶۰۰۰ کم است و باید دوز بالاتر برحسب وزن دریافت نمایید.
ن.م
64 روز پیشسلام و خسته نباشید.
ارسال پاسخاز راهنمایی تون بسیار متشکرم. با توصیه شما بدون قطع کردن وارفارین، جرمگیری انجام دادم و مشکلی هم به وجود نیامد. در حالی که دکترهای روماتولوژی می گفتن 5 روز قبل از جرمگیری باید وارفارین قطع و انوکساپارین تزریق کنم.
علی
82 روز پیشباسلام
ارسال پاسخمن حدود ۱۲ساله که دی وی تی شدم واز همون روزها اطراف مچ پام همیشه قهوهای رنگه و پا هم تورم کمی داره یه مدت هم زخم شد شکر خدا خوب شد
آیا راهی هست که از معضل رنگ پا و تورم پا راحت بشم؟؟.
درضمن من هفتهای ۴ روز روزی ۱ ساعت پیاده روی میکنم نمی دونم که آیا پیاده روی تاثیر از جلوگیری زخم دوباره ذاره یا نه ؟؟
یا اصلا پیاده روی انجام بدم یا نه ؟؟
باتشکر
قلب من
81 روز پیشسلام
ارسال پاسخپیاده روی خوب است ولی برای مشکل پا به احتمال زیاد انسداد ورید دارد و آنژیوگرافی لازم است.
شهریار معماریان
65 روز پیشایا با بیماری DVT واسه مهاجرت میشه اقدام کرد که برم اون کشور واسه درمان اقدام کنم تحت نظر دولت بشم؟
ارسال پاسخقلب من
65 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر سه ماه گذشته باشد، برای مسافرت مشکلی ندارد و برای ادامه درمان هم اقدام خاصی بجز مصرف دارو لازم نیست. می ماند حمله DVT که در صورت بروز احتیاج به بستری و درمان دارد.
نازگل
26 روز پیشسلام من حدود ۲ هفته پیش پای چپم دچار dvt تا بالای ران شدم(میزان لختگی طبق سونو کامپلت بوده)، هنوز درد داره ولی نسبت به روز اول کمتر، و کمی متورم هست و رگ های ریز واریسی دیده میشود، الان ریواروکسابان ۳۰ mg مصرف دارم ، لازمه آنژیو هم انجام بشه؟
ارسال پاسخقلب من
25 روز پیشسلام
ارسال پاسخبا توجه به گذشتن دو هفته از علایم آنژیوگرافی کمتر موثر است و باید فقط در صورت درد زیاد پا یا تورم بیش از حد انجام شود.
سیروان قبادی
14 روز پیشسلام خسته نباشید بنده 57 سالمه دچار dvt و درگیری ریه شدم بعد از گذشت دو ماه از مصرف قرص آپیکسابان درد کمتر شده پیاده روی دارم اما تورم پا همچنان دارم و زیاده راه چاره چیه
ارسال پاسخقلب من
14 روز پیشسلام
ارسال پاسختکرار سونوگرافی و آزمایش دی دایمر باید انجام شود.
نسرین مرادی
1 روز پیشسلام و احترام
ارسال پاسخمن 49 سالمه و دی وی تی، آنتی فسفولیپید و لوپوس دارم. روزی 2 عدد قرص وارفاراین و 2 عدد قرص کلروکین می خورم. اخیرا کلسترول خونم 265 شده ( هیچوقت سابقه چربی خون نداشتم)
دکتر قرص روزوواستاتین 20 تجویز کردند. حدود 10 روز، روزی یک عدد مصرف می کردم. دچار حالت تهوع، دل درد شدید و مقداری سردرد شدم. مجبور شدم روزواستاتین رو قطع کنم که دو روز پس از قطع حالم خوب شد. آیا بدون مصرف قرص می تونم کلسترول خونم رو پایین بیاورم؟ اگر حتما نیاز به درمان دارویی باشد چه قرصی رو پیشنهاد می کنید که عوارض روزواستاتین را نداشته باشد؟
قلب من
1 روز پیشسلام
ارسال پاسخبرای این عدد بهتر است دارو مصرف شود. در صورت حساسیت به یک دارو لازم است زیر نظر پزشک معالج دارو را تغییر دهید.