قبل از مطالعه این نوشته لطفا مبحث زیر را مطالعه کنید:
👈 بیشتر بدانیم: ریتم نرمال قلب 🔗
ناحیه تولید ضربان قلب "گره سینوسی" (Sino-Atrial Node, SA Node) نام دارد که در بالاترین قسمت دهلیز راست واقع شده است. ضربان تولید شده ابتدا وارد عضلات دهلیز راست و چپ شده و آنها را منقبض می کند تا خون موجود در دهلیزها وارد بطن ها شود. نیروی الکتریکی سپس وارد "گره دهلیزی - بطنی" (Atrio-Ventricular Node, AV Node) ، که مابین دهلیزها و بطن ها قرار دارد شده و سپس از طریق کابل الکتریکی بنام "باندل هیس" وارد بطن ها می شود. در ابتدای ورود به بطن ها ، باندل هیس به دو باندل شاخه ای کوچکتر بنام "باندل شاخه ای راست" (Right Bundle Branch, RBB) و " باندل شاخه ای چپ" (Left Bundle Branch, LBB) تقسیم شده که اولی وارد بطن راست و دومی وارد بطن چپ شده و همزمان بطن راست و بطن چپ را منقبض می کنند.
ریتم نرمال قلب یعنی " ضربان قلب بین 60 تا 100 بار در دقیقه ، منظم و با شروع انقباض از گره سینوسی در بالای قلب و انتقال از مسیر هدایتی قلب تا بطن ها". هر حالتی غیر از این را "اختلال ریتم قلب" یا "آریتمی" خواهیم گفت.
آریتمی ها بسیار متنوع بوده و به انواع مختلف تقسیم می شوند ولی در یک تقسیم بندی کلی آریتمی ها یا موجب تعداد ضربان کم قلب می شوند که به آنها "برادیکاردی" (Bradycardia) گفته می شود یا موجب تعداد ضربان بیشتر از نرمال قلب می شوند که به آنها "تاکیکاردی" (Tachycardia) اطلاق می شود. ما در ادامه آریتمی ها را در سه گروه تقسیم کرده ایم.
👈 بیشتر بدانیم: روش شمردن ضربان قلب 🔗
1- ریتم طبیعی تند یا کند
تعداد ضربان قلب انسان بالغ در حالت استراحت مابین 60 تا 100 بار در دقیقه است. البته تعداد ضربان قلب از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است. حتی در یک فرد هم درساعات مختلف شبانه روز یکسان نیست . برای این که تعداد ضربان قلب متاثر از عوامل بسیار زیادی است که هر کدام می توانند تعداد ضربان قلب را افزایش یا کاهش دهند. به عنوان مثال حجم خون داخل بدن ، فشارخون ، انجام فعالیت های بدنی ، میزان استراحت ، استرس های روحی و جسمی ، میزان عضلات بدن و آمادگی جسمانی هر فردی بر روی تعداد ضربان قلب وی اثر دارد. هم چنین عمل کرد ارگان های داخلی و بیماری آنها هم بر روی تعداد ضربان قلب تاثیر دارد مانند کم کاری یا پرکاری غده تیرویید ، عملکرد کلیه و کبد ، کم خونی ، وضعیت سلامت ریه ، مصرف سیگار ، حاملگی ، تب و عفونتهای بدن .
در کنار این عوامل مصرف برخی داروها هم مهم هستند. برخی از داروها می توانند موجب کندی ضربان قلب شوند مانند بسیاری از داروهای خانواده "بتا بلوکرها" از قبیل پروپرانولول ، آتنولول ، متوپرولول ، بیزوپرولول ، کارودیلول و "کلسیم بلوکرها" از قبیل وراپامیل و دیلتیازم. آمیودارون و دیگوکسین هم از این داروها هستند. داروهایی هم هستند که مصرف آنها می تواند ضربان قلب را افزایش دهد مانند آملودیپین ، آدالات ، لووتیروکسین ، اسپری های ریه مانند سالبوتامول و تئوفیلین.
پس در حالت طبیعی اگرچه تعداد ضربان قلب نرمال بین 60 تا 100 بار در دقیقه تعریف شده است ولی بسیاری از حالت های فیزیولوژیک و طبیعی هستند که می توانند موجب نوسان ضربان قلب از مقدار 50 بار در دقیقه تا 120 و 130 بار در دقیقه شوند. این تغییرات به شرطی که علامتی برای فرد ایجاد نکنند می توانند طبیعی قلمداد شوند.
2- برادیکاردی و تعداد کم ضربان قلب
ابتدا بهتر است علایم برادیکاردی را بشناسیم. ضربان کم قلب موجب علایم زیر می شود و شما اگر خودتان یا یکی از اطرافیان شما این علایم را پیدا کرد باید در اولین فرصت به اورژانس مراجعه نمایید.
علایم ضربان قلب کم
ضعف و بیحالی مفرط
احساس خستگی در انجام کارهای روزانه
احساس سرگیجه
احساس سبکی سر
از دست دادن تعادل و افتادن
بیهوش شدن و سنکوپ
این علایم در برخی از بیماران گذرا بوده و خودبخود اصلاح می گردند ولی در برخی دیگر میتوانند تا ساعتها و حتی چند روز هم به طول بینجامند. علل ضربان قلب پایین عبارتند از عواملی که موجب کاهش عملکرد گره سینوسی می شوند یا هدایت الکتریکی از گره دهلیزی بطنی را آهسته یا متوقف می سازند و عبارتند از:
مصرف داروهای کاهنده ضربان قلب مانند پروپرانولول، آتنولول، کارودیلول، بیزوپرولول و متوپرولول
مصرف داروهای کلسیم بلوکر مانند دیلتیازم و وراپامیل
دیگوکسین
آمیودارون
پتاسیم بالای خون
نارسایی پیشرفته کلیه
کم کاری غده تیرویید (هیپوتیروییدی)
بلوک اکتسابی قلب در اثر کهولت و سن زیاد
3- تاکیکاردی یا تعداد ضربان قلب زیاد
علایم و نشانه های افزایش ضربان قلب می تواند به صورت زیر بروز نماید:
طپش قلب
احساس کوبیدن در قفسه سینه
سرگیجه
افتادن بر روی زمین و از دست دادن تعادل
بیهوشی و سنکوپ
مرگ ناگهانی
تاکیکاردی می تواند علل متعددی داشته باشد و از مناطق مختلف قلب منشا بگیرد.
تاکیکاردی سینوسی
در اغلب موارد ضربان قلب بالا ، علت افزایش ضربان قلب به صورت افزایش فعالیت گره سینوسی است که ضربان ساز اصلی قلب است و اصطلاحا به آن "تاکیکاردی سینوسی" گفته می شود. این نوع از ضربان قلب بالا ثانویه به سایر حالات طبیعی و غیر طبیعی بدن است که عبارتند از:
علت های ضربان قلب زیاد
کم خونی
تب و عفونت بدن
گرمازدگی
کار و فعالیت بدنی زیاد
خونریزی و کاهش حجم خون
کم آبی و از دست دادن آب بدن
پرکاری غده تیرویید
افت فشارخون
استرس های روحی
اضطراب و حملات پانیک
کم خوابی و نداشتن خواب شبانه
مصرف سیگار و مواد محرک
نوشابه های انرژی زا
قهوه ، کافئین و شکلات
نداشتن آمادگی جسمانی و عدم فعالیت بدنی برای مدت زمان زیاد
بیماری ریوی و اکسیژن کم خون
آمبولی ریه
بیماری های داخلی مانند نارسایی کلیه و کبد
حاملگی و بعد از زایمان
مصرف داروهایی مانند داروهای ضد فشارخون بالا به ویژه آملودیپین
ایستادن به مدت طولانی یا بلند شدن ناگهانی از حالت نشسته
اسپری سالبوتامول
همان طورکه مشاهده می شود اکثر این موارد گذرا و جزو تغییرات فیزیولوژیک بدن هستند که با برطرف کردن عامل اولیه ضربان قلب بالا هم از بین خواهد رفت. ویژگی عمده این نوع از تاکیکاردی ، افزایش تدریجی ضربان قلب با فعالیت بدنی مختصر و کاهش تدریجی و آرام آن با استراحت یا از بین رفتن عامل زمینه ساز است. هم چنین این موارد بیشتر به صورت احساس ضربان قلب بالا و طپش قلب خود را نشان می دهند و تقریبا با علایم بدی مانند افتادن ، بیهوشی و یا سنکوپ همراه نیستند.
ضربانات زودرس یا نابجای قلبی
غیر از تعداد ضربان قلب سایر عوامل هم می توانند به تغییر ریتم نرمال قلب و اصطلاحا آریتمی منجر شوند. بجز گره سینوسی که تولید کننده ضربان ( پیس میکر ) اصلی قلب است ، سایر قسمت های الکتریکی و عضلانی قلب هم می توانند در شرایط خاص از خود ضربان تولید کنند. در حالت طبیعی که تعداد ضربان تولید شده توسط گره سینوسی از همه بالاتر است ، فعالیت آن موجب خاموش بودن بقیه قسمت ها می گردد ولی در شرایطی که تعداد ضربان گره سینوسی بسیار پایین باشد یا در اثر عوامل تحریکی که موجب تحریک سایر نواحی قلب می شوند ، بقیه قسمت ها هم می توانند از خود ضربان تولید کنند که به آنها "ضربان زودرس قلبی" یا "ضربان نابجای قلبی" گفته می شود (Premature Beat). این ضربانات زودرس در افراد می توانند بدون علامت باشند یا به صورت طپش قلب و توقف لحظه ای قلب ، احساس شوند.
فیبریلاسیون دهلیزی AF
"فیبریلاسیون دهلیزی" (Atrial Fibrillation) ، یکی از آریتمی های مهم دهلیزی و قلب است. این بیماری که شیوع آن با افزایش سن بیشتر می شود ، زمانی ایجاد می شود که ضربان قلب به جای گره سینوسی که تولید کننده اصلی ضربان قلب است ، از عضلات دهلیز ( به ویژه دهلیز چپ ) شروع می شود. به این صورت که قسمت های مختلف دهلیز شروع به تحریک کردن قلب می کنند و عضله دهلیزی به جای انقباض منظم یک سری حرکات ظریف و نامنظم انجام میدهد.
اهمیت فیبریلاسیون دهلیزی به دلیل خطر تولید لخته های خون در داخل "دهلیز چپ" (Left Atrium, LA) و حفره کناری آن به نام "گوشک دهلیز چپ"(LA Appendix, LAA) است که این لخته می تواند از قلب خارج شده و با رفتن به مغز و سایر اعضای بدن موجب بروز "سکته مغزی" (Stroke) و انسداد عروق سایر اعضای بدن گردد. افرادی که AF دارند و خطر بالایی برای آمبولی به مغز یا سایر اعضای بدن دارند ، باید از داروهای ضد انعقاد خون استفاده نمایند تا از این خطر کاسته شود.
تاکیکاردی حمله ای PSVT
در این نوع از تاکیکاردی ضربان قلب به ناگاه افزایش پیدا می کند و قلب شروع به انقباض با ضربان های خیلی بالا در حد 150 بار در دقیقه می کند. این حملات که اکثرا به دنبال استرس های عصبی و عصبانیت رخ می دهند ، معمولا چند دقیقه طول کشیده و همان گونه که ناگهانی شروع شده بودند ، به صورت ناگهانی هم خاتمه پیدا می کنند. علامت شایع با این نوع از آریتمی قلبی طپش قلب شدید ، گاها سرگیجه و ندرتا علایم ضعف و افتادن بر روی زمین و درد سینه است.
چون محل شروع این نوع از آریتمی در مسیرهای هدایتی بالای بطن است لذا اسم این آریتمی "تاکیکاردی حمله ای فوق بطنی" ( Paroxysmal Supra-ventricular Tachycardia, PSVT ) است. علت اصلی PSVT وجود مسیرهای هدایتی اضافه در قلب است. 20 درصد انسانها در بدو تولد مسیرهای هدایتی اضافه در قلب خود دارند که در شراط خاصی می توانند موجب چرخش غیرطبیعی جریان الکتریکی قلب به دور خود و ایجاد ضربان قلب بالا به صورت ناگهانی گردند. اگرچه این آریتمی خودبخودی یا با مداخلات کم پزشکی برطرف می شود ولی اگر به دفعات زیادی تکرار شوند یا با علایم شدیدی خود را نشان دهند ، عامل زمینه ساز آنها که همان مسیرهای اضافه داخل قلب است باید از بین برده شوند. این کار به وسیله روشی موسوم به EPS و Ablation انجام می شود.
تاکیکاردی و فیبریلاسیون بطنی VT & VF
گاها منشا آریتمی عضلات بطن است. در شرایط خاصی ( که اکثر آنها در اثر بیماری قلبی است ) قسمتی از عضله بطنی خاصیت ضربان سازی پیدا می کند و شروع به انقباض منظم با ضربان قلب بسیار بالا می کند که به آن "تاکیکاردی بطنی" (Ventricular Tachycardia, VT) گفته می شود. اگر VT با استفاده از شوک قلبی و احیای قلب درمان نشود ، در ادامه تشدید شده و به "فیبریلاسیون بطنی" (Ventricular Fibrillation, VF ) و ایست کامل قلبی تبدیل خواهد شد.
این نوع از آریتمی ها که در حال حاضر شایعترین علت مرگ و میر انسانها هستند ، اکثرا به دنبال "حمله حاد قلبی" یا در افرادی که سابقه عمل جراحی قلبی یا بیماری مهم قلبی دارند روی می دهد و عدم درمان آنها موجب ایست کامل قلبی و مرگ می شود.
بیشتر افرادی که این نوع از آریتمی های قلبی را داشته اند و درمان شده اند ، یا افرادی که زمینه قلبی ایجاد این نوع از آریتمی ها را دارند ، باید به وسیله دستگاه تولید شوک قلبی داخل قلبی (ICD) که در زیر پوست کاشته می شود ، درمان شوند تا در صورت بروز این نوع از آریتمی های کشنده با دادن شوک ، از پیشرفت علایم و مرگ آنها جلوگیری شود.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
796 روز پیشخیلی خوب ممنون
ارسال پاسخاحسان
763 روز پیشعرض سلام و ادب خدمت شما اقای دکتر
ارسال پاسخحدود ۱۰ سال قبل یکی دو بار af شدم تشخیص داده شد و از همون وقت دکتر برام سوتالول تجویز کرد اوایل 40mg روز و ۴۰ شب میخوردم ولی الان چند ساله که همون روزی ۴۰ میخورم تا فرداش کفایت میکنه. اخه ۸۰ حس میکردم نبضمو خیلی میاره پایین.
اقای دکتر راستشو بخواین من از همون ده سال پیش از ترس اینکه بازم af بیاد سراغم دیگه به توصیه پزشک اهل الکلکه نبودم و نیستم و نه سمت هیچ دودی (قلیان بود اونموقع) رفتم و نه حتی قهوه کافین و نه نوشابه گازدار و کوکاکلا و خلاصه اینکه بیشتر با رعایت های خودم حس میکنم دیگه ای اف نشدم. همون دو بار ۱۰ سال پیش بود فقط. ولی ..... دیگه هرگز هرگزز نتونستم سوتالول رو کنار بزارم. خیلی ناراحتم که نمیتونم ترکش کنم. تا یک روز نخوردنش رد بشه قلبم شروع میکنه بقول معروف پی وی سی میزنه و تالاپ تولوپ و ضربانمم از ۸۰ میره روی ۱۰۰.
به نظرتون راهی هست برای ترکش؟
حتی یک ذره یک ذره هم نشد که بشه کمش کنم ترکش کنم.
و یا اگر راهی نیست چیزی برای جایگزینش هست؟
ممنون میشم از راهنمایی شما پزشک نیک
قلب من
762 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخدر مورد سوتالول و مصرف اون نگران نباشید. برای جایگزین کردن هم پرانول و هم متورال داروهای مناسبی هستند. البته ورزش هوازی مکرر و تمرینات کاهش استرس هم بسیار مفید هستند.
احسان
762 روز پیشزنده باشید جناب دکتر
ارسال پاسخوالا انزیم های کبدیم هم چندین ساله که بالاست تقریبا هفت هشت ساله ، بیشترهم sgpt ولی از اونجایی که بارها توی سونوگرافی کبدم نرمال بود و حتی اخیرا یه ام ار ی هم داشتم نرمال بود نوشته:
Liver:no focal mass ledions, no intrahepatic biliary ductal dilatation
واسه همینم دکترا فقط میگن انزیم بالات بخاطر کبد چربت هست (گرید یک). یه بارم یه دکتر چند سال پیش گفت بخاطر سوتالول هم میتونه باشه به نظر جنابعالی کدومش درست تره؟
البته بیلیروبین توتال خونم هم در حد صدم بالاتره نرمال هست. ولی بیلیروبین دایرکت نوشته تو رنج نرمال.
تشکر ویژه از شما اقای دکتر و سایت مفیدتون دارم. و ببخشید سوال طواانی شد
قلب من
762 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاز سوتالول نیست و بیشتر به کبد چرب و در صورت مصرف الکل، مربوط میشود.
سهيل فيروزپور
186 روز پیشحتما از لحاظ تيروييد و فوق كليه بررسي بشيد و اگر نياز باشه ابليشن انجام بديد نهايتا فقط انتي كواگولانت مصرف خواهيد كرد
ارسال پاسخمحمد یعقوبی
750 روز پیشسلام خسته نباشید من ضربان کوبنده و ضربان قلب دارم و هیچ وجه کم بشو نیست دکتر گفت نارسایی قلبی داری قرص پروپرانول داد بی اثر بود کنار گذاشتم حالا چکار کنم خطر ناک هست یا ن؟
ارسال پاسخقلب من
749 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاگر گفته اند نارسایی قلبی دارید, مهم است و باید بررسی و پیگیری نمایید.
دلارام
749 روز پیشسلام وقت بخیر
ارسال پاسخدختر 23 ساله ام تقریبا دو الی سه سال میشه که دچار ضربانات نامنظم قلبی ام به حالت جا انداختن یک ضربان یا یک ضربان اضافه که مدتی هم هنگام ضربانات درد قفسه سینه داشتم ،
و اما اخیرا ضربانات کاملا بی نظمی داشتم و بی نظم بودنش رو حس میکردم
و گاهی درد و گرفتگی در قلب و همچنین درد در دست چپ از شانه تا پایین و سمت چپ قفسه سینه را داشتم البته لازم به ذکره که میزان استرسم هم بالا بوده
و به طور کلی هم از نظر روحی چند ماهیه که دچار افسردگی شدید هستم اوایل هم به مدت سه ماه دارو های سیتالوپرام20 و پوکساید5 همچنین پرانول10 مصرف داشتم که الان تقرببا سه ماهه دارو مصرف نمیکنم
ممکنه راهنماییم کنید
آیا این ضربانات همان پی وی سی هست یا ممکنه فیبریلاسیون دهلیزی یا بطنی باشه؟
و به طور کلی خطرناکه؟ متاسفانه شرایط مراجعه به متخصص رو ندارم
نکته دیگر هم اینکه قبلا هم از طریق معاینات مدرسه ام پرولاپس میترال تشخیص داده شده،
و کلا تپش قلب هم زیاد میگیرم.
از قبل بابت راهنماییتون ممنونم.
قلب من
748 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخاغلب این ضربانها PAC و PVC هستند و خوش خیم بوده و جای نگرانی ندارند.
افتادهی دریچه در این سن نباید مشکلی داشته باشد.
لازمه سطح استرس کاهش داده بشه
مجید
734 روز پیشسلام وقت بخیر، جناب دکتر من عفونت گوش داشتم قرص اموکسی کلاو چن روز خوردم یه شب بعد خوردنش، یهو ته دلم هُری ریخت و ضربان نامنظمی بالای معدم میزد، طوریکه روی نبضم اثر میزاشت، مثلا یهو قط میشد یکی دوثانیه بعد دوتا پشتهم میزد، چنبار نوار گرفتم، خوب بود، درنهایت چون شبها خیلی اذیت میشدم استرس زیادی گرفتم 4/5 کیلو وزن کم کردم، دوبار اکو رفتم به فاصله دو روز، یه دکتر تشخیص ضعف عضلانی قلب داشت، دکتر دیگه که فوق تخصص بود تشخیص داد قلبم کامل سالمه. بعداز چن روز رفلاکس شدید معده گرفتم، دکتر معده گفت وقتی اسید بالا میزنه همهچیو درگیر میکنه ، یک ماهی هست دارو میخورم و دیگه خیلی معدم اذیت نمیکنه، اما باز ضربات ناجایی وقتی دراز میکشم بالای معدم میزنه، یه شب بین خوابو بیداری بودم و این ضربات رو حس میکردم که یه دفعه ب مدت 2/3ثانیه ضربانم قط شد و مثل رعدو برق پشت چشام اتفاقاتی میفتاد و هیچ ارادهای از خودم نداشتم فک کردم سکته کردم، دیگه مردم، بعدش ضربان اومد و خوب شدم، موندم چیکار کنم، آیا این ربطی به معده داره؟
ارسال پاسخقلب من
734 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخلازم است مدارک قلبی رویت شود و در صورت نیاز هولتر ریتم 24 ساعته بشوید.
آرزو
734 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشید من قبلا سالی دوبار دچار ضربان اضافی قلب یا همون پی وی سی میشدم ولی الان درماه چندبار اومده سراغم مثلا وقتی میادسمتم یکی درست یکی اضافه میزنه از نظرقلبم بررسی کرد دکتر گف هیچ مشکلی نداری اکو نوار سالم بود من به شدت استرسی هستم تاگیا فهمیدم فقرآهن شدید دارم آیا به خاطر کم خونی میشه این نامنظمی ها؟میترسم قلبمو ضعیف نکنه
ارسال پاسخقلب من
733 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخکم خونی و بیماریهای تیرویید می توانند موجب آریتمی شوند.
ناشناس
733 روز پیشخب آقای دکتر به نظرشما تا کمخونی من جبران بشه چیکار میتونم انجام بدم که قلبم پی وی سی نزنه؟خیلیییی آزاردهندس
ارسال پاسخطی چندمدت این پی وی سی ها باعث ضعیف شدن قلب میشن؟؟
قلب من
733 روز پیشسلام
ارسال پاسخقرص پرانول 20 هر 8 ساعت
ناشناس
727 روز پیشسلام خسته نباشید ،من ۳۶ سالمه از وقتی کرونا گرفتم ،تو گلوم قسمت نای چندوقت یکبار احساس خفگی میکنم،،واینکه چند روز پیش سمت چپ سینه ام درد داشت ،،دوبار بعد چند روز باز هم دست میزنم و حرکت میکنم انگار استخون قفسه سینه ام درد داره ،بعد درد پشت کتف چپ هم دارم ،،دلیلش چی ،،،ورم معده هم دارم
ارسال پاسخقلب من
727 روز پیشسلام
ارسال پاسخبررسی درد سینه بصورت مجازی درست نیست. حتما نوار قلب و معاینه لازم است.
افسانه منیعی
712 روز پیشسلام دکتر پسر من نزدیک چهار ده ماه هست وقتی گریه های شدید لبش کبود می شد چکاب بردمش دکتر گفت pAcخیلی نگرانم نمیدونم چیه ابن اصطلاح دستور نوار قلب ۲۴ساعت رو برای پسرم نوشت امشب دستگاه بهش وصل نگرانم خیلی
ارسال پاسخقلب من
711 روز پیشسلام
ارسال پاسخاین یعنی ضربان زودرس دهلیزی که جای نگرانی ندارد. اگر کبودی داشت بهتر بود اکو می شد.
مهدیه
701 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشید
ارسال پاسخببخشید خیلی مستاصل بودم که با این صفحه رو به رو شدم. من به خاطر مشکلات هورمونی رژیم گرفتم و چهارده کیلو وزن کم کردم. چند ماه پیش دوچار تپش بودم که با رژیم خوب ششدم. بعد قلبم این مدلی بود که یهو انگار دوتا پشت هم میزنه یهو میکوبه و سرفه میکنم بعد دوباره شرو میشه عادی. یا دستمو میزارم رو نبضم یدونه نمیزنه بعد یدونه محکم میزنه و شرو میکنه دوباره. شهریور ماه اکو رفتم. تست ورزش دادم. نوار دادم سالمه سالم بود قلبم. دو ماه خوب بودم دوباره شرو ششده هر روز این حالو دارم یه روز کمتر یه روز بیشتر. خیلی میترسم. خیلی. از ایست قلبی و سکته. ازمابشام سالمه همه. مشکلی ندارم فقط قلبم اینجورب میزنه میترسم. دارو هم نمیخورم. خیلی استرس دارم تروخدا کمکم کنید.
قلب من
701 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخکنترل اضطراب
خواب خوب
ورزش منظم
و پروپرانولول ۱۰ صبح و شب یکی
رضا محمدی پور
696 روز پیشسلام آقای دکتر
ارسال پاسخمادر خانوم من دچار af شده گفتند باید هم اکو معمولی بشه هم اکو تخصصی که نیاز به بیهوشی و ارسال لوله از حلق و غیره داره واقعا این کار لازمه و ضرری نداره
قلب من
696 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبرای ریتم AF خیر. اکو مری لازم نیست، مگر اینکه مورد و علت دیگری همراه با آن باشد. مانند تنگی دریچه میترال
حامد صفایی
692 روز پیشسلام آقای دکتر خسته نباشید من یه مدته که قلبم یهو میگیره احساس میکنم یه لحظه وامیسته و بعدش یه استرسی بهم میاد سرم یکم گیج میره تست ورزش دادم مشکل نداشت و اسکن قلب رفتم گفتن ایسکمی خفیف اپکس ناشی از استرس و هایپوکینزی سپتوم خفیف دارم. EF هم 60 درصد هست. من خودم دانشجوی پرستاری هستم خیلی نگرانم حتی بعضی شبا نمیخوابم و میترسم قلبم وایسته اگه بشه من عکس اسکن رو هم براتون ارسال میکنم به خاطر این موضوع از کارای عادی موندم و خیلی ترس دارم
ارسال پاسخقلب من
692 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخبه نظر می آید مشکل آریتمی و ضربان قلب داشته باشید. بهتر است مدارک را ببینم و همچنین هولتر ریتم 24 یا 48 ساعته جهت ریتم قلب انجام دهید.
ناشناس
540 روز پیشسلام من الان ٢ سال تپش دارم سه بار اكو نوار قلب و تست ورزش انجام دادم سالم بود فقط شلي دريچه تشخيصشون بود و پانيك عصبي شديد هم دارم جديدا قلبم دوتا كوبنده ميزنه ك سرمم باهاش درد ميگيره خيلي خيلي ميترسم و استرس ميگيرم تشخيص شما چيه؟
ارسال پاسخقلب من
539 روز پیشسلام
ارسال پاسخاینها ضربان های اضافه قلبی هستند و با اضطراب بیشتر می شوند. اصولا نباید جای نگرانی باشد.
ناشناس
491 روز پیشسلام آقای دکتر من قبل عید ۴۰۲ بیهوش شدم بردنم بیمارستان وپیس میکر گذاشتم efقلبم ۳۰الی۳۵هست.۳۶سالمه ...الان یه حالتهایی دارم به دکترم گفتم میگه چیزی نیست ولی خودم نگرانم ...سردرد تعریق زیاد با کوچکترین فعالیت احساس خستگی بی حالی دارم کبدمم چرب البته گرید ۲...بیشتر نگرانی بابت efهستش ممکنه باز پایینتر بیاد چه رژیمی بگیرم وفعالیت یا پیاده روی چطور لطف بزرگی کردید اگه کمکم کنید
ارسال پاسخقلب من
491 روز پیشبا سلام
ارسال پاسخچربی کبد احتیاج به رژیم غذایی و کاهش وزن دارد. در مورد قدرت قلب و احتمال برگشت لازم است پرونده و سیر درمان بررسی شود.
یاسمن
422 روز پیشسلام آقای دکتر روزتون بخیر، من الان تقریبا چند ماهه که تپش قلب دارم و قفسه سینه سمت چپم یه دفعه تیر میکشه و یه مواقعی احساس نفس تنگی دارم دکتر تیر ماه ازم نوار قلب و اکو گرفتن و افتادگی دریچه قلب رو تشخیص دادن که به من پراپرانولول دادن ولی من مصرف نکردم الان احساس میکنم بدتر شدم و تپش قلبم بیشتر شده و یه مواقعی احساس میکنم قلبم نمیزنه چند روز پیش دوباره به دکتر مراجعه کردم و ازم هولتر قلب ۲۴ ساعته گرفتن و گفتن که تپش قلبم زیاد بالا میره ولی نامنظمی ریتم قلب ندارم و یه سری علائمم عصبی هست خیلی نگرانم و استرس دارم. ممنون میشم لطفا شما هم نظرتون رو بفرمائید.(میتونم نتیجه هولتر و اکو رو هم براتون بفرستم).
ارسال پاسخبا سپاس
قلب من
422 روز پیشسلام
ارسال پاسخدرد قلب و تنگی نفس لازم است بصورت حضوری بررسی و معاینه شود.
مهسا
328 روز پیشسلام اقای دکتر ۳۵ ساله و خانم هستم تپش نا به جا قلب دارم گاهی ضربان نا به جا رو حس میکنم گاهی به صورت حبابی که میترکه حس میکنم و بعدش کل بدنم مور مور میشه و تنگی نفس میگیرم چند بار هولتر ۴۸ ساعته بسته جمعا شد ۹ روز که فقط تو یک روزش حالم بد شد و قلبم خیلی تند کوبید جوری که خم شدم و دستم گذاشتم رو قلبم بردم متخصص قلب گفتن vt
ارسال پاسخارجاع دادن الکتروفیزیولوژی قلب اونجا تست ورزش گرفتن و بعد دیدن مدارک گفتن این بیشتر شبیه پارازیت هست تست ورزش هم ضربانم تا ۱۴۵ رفت طبق همینها گفتن مشکلی نیست
اما گاهی بهم دست میده اون ضربانات و حالم بد میشه اکو هم نرمال بود
قلب من
328 روز پیشسلام
ارسال پاسختشریف بیارین ویزیت. مدارک قبلی هم بیارید.
علی
307 روز پیشسلام عالی
ارسال پاسخمهدی
45 روز پیشسلام.
ارسال پاسخپارسال با بالارفتن یکدفعه ای ضربان اومدم دارو دادین.بیزو پرولول و ..پوکساید حدود شش ماه خوردم.گفتین از استرس و شوک هست.تست ورزش و اکو هم گرفتین خوب بود.حدود 4ماه دارو قطع کردم و خوب بودم.
حدود بیست روزه هر از گاهی تپش دوباره ویا ضربانم خیلی ضعیف و گاهی کند. پدر کل ضربانم نسبت پارسال ضعیفتر شده.
ودیروز چند دقیقه ای یک در میان میزد تپش تند یه دفعه یک درمیان ن یواش دوباره تند دوباره یک در میان ویواش
چند بار هم حس کردم ل داخل لبهام بی حس شد و پوست صورتم کمی بی حس شد.
تنفس کاهی احساس میکنم تنفس هام کوتاه شده
ورزش میکنم داروی تریاک کم ومنظم هم میخورم.
چکار کنم خطرناکه.
قلب من
44 روز پیشسلام
ارسال پاسخلازم است آزمایش خون و نوار قلب بگیرید و در صورت لزوم هولتر ریتم ۲۴ ساعته شوید.
منوچهر
25 روز پیشسلام آقای دکتر ممنون از صبر و حوصله تون
ارسال پاسخمن ۶۰سال دارم تاحالا ۲ بار af شدم یک بار با دارو برگشت ویک بار با شوک وحالا دوبار برگشته دکتر قرص اکسبان استاتین وپرانول تجویز کرده فعلا علائم اش کمتر شده به نظر حضرتعالی به همین وضع ادامه بدم ویا راه دیگری به نظرتون میرسه ممنون از لطفتان
قلب من
23 روز پیشسلام
ارسال پاسخاکسابین که ضروری است و بهتر است داروها ادامه یابد.
منوچهر سلیمانی
20 روز پیشسلام ممنون از پاسخ شما بیشتر منظورم این است که نباید ضربان را به حالت سینوسی برگردانم واین نامنظم کار کردن قلب خطری ندارد
ارسال پاسخقلب من
19 روز پیشسلام
ارسال پاسخاگر طول مدت آریتمی کمتر از یک سال باشد می توان برای اصلاح آریتمی اقدام کرد.