تری گلیسرید "Triglyceride" که به اختصار TG ، نوشته می شود یکی از چربی های مهم خون است که از ترکیب "گلیسرید" با سه عدد " اسید چرب" ایجاد می شود . تری گلیسرید خون بیشتر برای سوخت و ساز سلول های بدن و تولید انرژی مورد استفاده قرار می گیرد و درصد کمتری از آن برای تولید کلسترول خون مورد استفاده قرار می گیرد. منشاء اصلی تری گلیسرید در خون ، رژیم غذایی روزانه افراد است.
چربی موجود در مواد غذایی به دلیل اینکه در آب حل نمی شود ، امکان جذب شدن را ندارد لذا چربی غذا در روده ها با ترکیبات پروتئینی متصل شده و به نام "شیلو میکرون" وارد خون می شود. شیلو میکرون توسط سلول های بدن از خون برداشت شده و برای سوخت و ساز سلولی و تولید انرژی سلولی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر میزان چربی موجود در غذا بیش از حد نیاز بدن باشد ، اضافه شیلو میکرون به صورت چربی در بافت های اطراف شکم و لگن و در سلول های بدن ذخیره می شود که می تواند به چاقی منجر شود.
در کنار چربی خون موجود در مواد غذایی ، کبد هم می تواند تری گلیسرید تولید کند. منشاء تری گلیسرید تولید شده در کبد ، مواد غذایی اضافه بر نیاز بدن است. هر فردی برای انجام فعالیت های روزانه احتیاج به مقدار مشخصی از انرژی دارد که به صورت "کالری" مورد نیاز روزانه تعریف می شود. این کالری روزانه از طریق مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدرات و چربی ، تامین می شود. اگر میزان کالری مصرف شده یک نفر بیشتر از نیاز روزانه بدن وی باشد ، سلول های کبد اضافه انرژی مصرف شده را به تری گلیسرید تبدیل کرده و به صورت چربی در بدن ذخیره می کنند. تری گلیسرید تولید شده در کبد را اصطلاحاً "VLDL" می نامند.
چه غذاهایی باعث افزایش تری گلیسرید خون می شوند؟
غذاهایی که حاوی چربی زیاد هستند ، می توانند باعث افزایش ناگهانی و یکباره تری گلیسرید خون شوند. غذاهایی مانند خورشت های پر چرب ( قورمه سبزی و قیمه) ، گوشت پر چرب ، دنبه و احشای حیوانات ، آبگوشت ، کله پاچه ، لبنیات پر چرب مانند شیر و ماست ، کره حیوانی و خامه ، فست فودها و غذاهای سرخ شده می توانند بعد از مصرف سطح چربی خون را به شدت افزایش دهند.
در حالت استاندارد لازم است حداکثر 30 تا 40 درصد از کالری مورد نیاز بدن از چربی باشد. این مقدار برای یک فرد بالغ در حدود 60 تا 70 گرم چربی است. طبیعتاً اگر میزان مصرف چربی روزانه از این مقدار بیشتر شود ، بدن آن را به صورت ترکیبات چربی در بدن ذخیره خواهد کرد. چاقی حاصل از این موضوع می تواند به سندرم متابلیک و دیابت منجر شود که خود همین امر باعث به هم خوردن متابلیسم چربی خون در بدن شده و احتمال بیماریهای قلبی را افزایش خواهد داد.
به غیر از مصرف چربی ، خوردن سایر غذاها اگر بیش از اندازه نیاز روزانه بدن باشد هم می تواند به افزایش تری گلیسرید خون منجر شود. اگر یک فرد در طول شبانه روز بیش از میزان کالری مورد نیاز بدنش غذا بخورد ، انرژی اضافی توسط کبد به ذخایر چربی تبدیل شده و در ناحیه شکم و احشای داخلی بدن انبار خواهد شد. به عنوان مثال مصرف غذاهای کربوهیدراتی و قندی زیاد از قبیل نان و غلات ، سیب زمینی و برنج هم اگرچه ظاهراً فاقد چربی هستند ولی می توانند چربی خون و تری گلیسرید را افزایش دهند.
انواع مختلف چربی ها چه تفاوتی با هم دارند؟
ترکیب اصلی تری گلیسرید و چربی های مصرفی ، "اسید های چرب" هستند. اسیدهای چرب جزء مواد غذایی ضروری برای بدن هستند و سلولهای بدن برای ادامه زندگی به اسیدهای چرب نیاز دارند و مصرف معقولانه و در حد نیاز آنها برای بدن لازم است. نکته ای در مورد مصرف چربی ها وجود دارد و می تواند به سلامت قلب و عروق و بدن صدمه بزند ، عدم رعایت تناسب بین میزان نیاز بدن و میزان چربی خورده شده است که باعث می شود با توجه به اینکه چربی ها از منابع غنی انرژی هستند ، اضافه انرژی مصرف شده موجب ایجاد بیماری های متعددی گردد.
نکته دوم در مورد چربی ها ، توجه به نوع آنها است. از نظر ساختمانی اسیدهای چرب به سه گروه تقسیم می شوند:
1- اسیدهای چرب اشباع شده
این اسیدهای چرب بیشتر منشاء حیوانی دارند و از نظر ظاهری جامد یا نیمه مایع هستند مانند چربی های گوشت قرمز ، دنبه و چربی های احشای حیوانات ، کره ، خامه ، شیر و لبنیات. چربی های گیاهی که برای سهولت در حمل و نقل به صورت شیمیایی هیدروژنه شده و جامد می شوند هم در این گروه هستند.
این چربی ها در کل جزو چربی های ناسالم محسوب می شوند. اگرچه مصرف متعادل و به اندازه این نوع از چربی ها در افراد سالم و بدون بیماری قلبی و دیابت ، اثری بر میزان مرگ و میر ندارد ولی مصرف این نوع از چربی با افزایش نوع بد کلسترول "LDL" می تواند موجب بروز حملات قلبی و مغزی شود. لذا مصرف این نوع از چربی برای همه افراد ، به ویژه در افراد با بیماری قلبی و دیابت توصیه نمی شود.
2- اسیدهای چرب با یک اتصال غیر اشباع
این گروه شامل انواع روغن های مایع گیاهی ، روغن آفتابگردان ، کانولا ، روغن زیتون و چربی های موجود در آجیل ها است. مصرف این گروه از چربی ها ( در مقایسه با چربی های اشباع ) موجب کاهش میزان بیماریهای قلبی و مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی خواهد شد. هم چنین میزان سکته مغزی و فشار خون هم با این ترکیبات کمتر خواهد بود. این اثرات به ویژه در روغن زیتون که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و پلی فنول هست ، بیشتر از سایر اسیدهای چرب این خانواده دیده می شود.
البته لازم به ذکر است که علیرغم سالم بودن ، باز هم باید این نوع از چربی ها در حد متعادل و با توجه به نیاز بدن به کالری مصرف شوند و مصرف زیاد آنها با افزایش کلسترول بد خون و کاهش "HDL" به عموان چربی خوب خون می تواند باعث افزایش بیماری ها گردد.
3- اسیدهای چرب با چند اتصال غیر اشباع
مصرف این نوع از چربی ها در مقایسه با دو گروه قبل با کاهش مرگ و میر قلبی و با بهبود میزان کلسترول خون همراه است. علاوه از کاهش تری گلیسرید ، کاهش LDL و افزایش HDL خون ، این گروه از چربی ها حاوی ترکیبات قوی ضد اکسیدان و ضد التهابی هم هستند که برای سلامتی قلب و عروق و بدن بسیار مناسب است.
روغن جگر ماهی ، چربی ماهی به ویژه ماهی های پر چرب و سیاه مانند کاد و سالمون ، روغن گردو ، روغن هسته انگور و کانولا حاوی مقادیر قابل توجهی از این نوع چربی هستند.
اسید چرب ترانس چیست؟
شاید زیاد به گوشتان خورده باشد که اسید های چرب نوع "ترانس" برای بدن مضر هستند. این نوع از اسیدهای چرب در مقابل اسیدهای چرب نوع "سیس" قرار دارند. در حقیقت این دو نوع اسید چرب ترکیب شیمیایی مشابهی دارند ولی به دلیل شکل خاص ساختمانی ، اسیدهای چرب ترانس قدرت بیماری زایی بسیار بیشتری دارند و مصرف آنها می تواند میزان چربی خون مضرّ یعنی LDL را افزایش دهد و برعکس از میزان چربی مفید خون یعنی HDL کم کند.
این نوع از چربی ها که "روغن پالم" از معروف ترین آنهاست در انواع مختلفی از مواد غذایی استفاده می شوند: مانند روغن های مخصوص سرخ کردن ، انواع بیسکویت ها ، کیک ها و کلوچه ها. لذا لازم است مصرف این نوع از چربی ها را به شدت کاهش داده و حتی مصرف نکنید.
غیر از تغذیه افزایش تری گلیسرید خون علل دیگری هم دارد؟
چواب این پرسش "بله" است. علل زیادی برای افزایش تری گلیسرید خون وجود دارد که عبارتند از:
کم کاری غده تیرویید
دیابت قندی و سندرم متابلیک
چاقی بیش از حد به ویژه چاقی شکمی
نارسایی کلیه
زمینه ژنتیکی و افزایش چربی خون ارثی ( البته بعد از بررسی علل دیگر)
علل دیگری که می توانند تری گلیسرید را افزایش دهند عبارتند از:
مصرف الکل
مصرف داروهای خاص مانند داروهای هورمونی ، قرص های پیشگیری از بارداری ، برخی داروهای ضد افسردگی و بتا بلوکرها
نداشتن تحرک بدنی و سبک زندگی غیر فعال
آیا بالا بودن تری گلیسرید خون علایمی دارد؟
افزایش تری گلیسرید خون و نوعاً بالا بودن چربی خون اعم از کلسترول و تری گلیسرید علایمی در بدن ایجاد نمی کند و برای تشخیص این بیماری لازم است حتماً آزمایش خون انجام شود. ندرتاً در موارد بسیار شدید افزایش تری گلیسرید خون که در بیماری های ارثی و فامیلی ایجاد می شود ، خطوط چربی خون باریکی در اطراف چشم و مفاصل دست و پا به نام "گزانتوم" ایجاد می شود. در مواردی که میزان تری گلیسرید خون بسیار زیاد باشد ( بالای 1000 میلی گرم در دسی لیتر ) در این صورت به دلیل ایجاد بیماری پانکراتیت احتمال دارد دردهای شدید شکمی ایجاد شود.
روش انجام آزمایش تری گلیسرید چگونه است؟
برای انجام تست تری گلیسرید به نمونه خون نیاز است. لازم است شما از 8 ساعت قبل از آزمایش ناشتا بوده و هیچگونه غذا و مایعات مصرف نکرده باشید. بهتر است در روز قبل از آزمایش خون هم از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب اجتناب کنید.
میزان مطلوب برای تری گلیسرید خون کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر است. از 150 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر "سطح مرزی" تلقی می شود. اگر تری گلیسرید خون بین 200 تا 499 میلی گرم در دسی لیتر باشد ، "افزایش یافته" و زیاد است. تفسیر عدد تری گلیسرید 500 و بیشتر ، "بسیار بالا" است و احتیاج به بررسی و توجه ویژه دارد.
راه های کم کردن تری گلیسرید خون چیست؟
با توجه به گستردگی علل افزایش تری گلیسرید خون لازم است برای درمان آن ، علت زمینه ای بیماری مشخص گردد. اگر علت شناخته شده ای مانند مصرف غذاهای پر چرب یا مصرف میزان زیاد کالری وجود داشته باشد ، لازم است حتماً اصلاح شوند.
درمان بیماری های زمینه ای ایجاد کننده تری گلیسرید بالای خون مانند کم کاری تیرویید ، دیابت و نارسایی کلیه ، نقش مهمی در کنترل سطح چربی خون دارد. عدم مصرف برخی از داروهای خاصی که موجب افزایش تری گلیسرید خون می شوند ، یا تغییر آنها زیر نظر پزشک معالج در برخی از موارد تنها راه کنترل تری گلیسرید است.
انجام فعالیت های بدنی روزانه ، ترک سیگار ، عدم مصرف الکل و کاهش مصرف مواد قندی و پر انرژی می تواند نقش مهمی در درمان تری گلیسرید بالا داشته باشد.
مصرف دارو برای این بیماری کمتر لازم است و در صورت نیاز برای بیماران قلبی با تری کلیسرید بیشتر از 400 و برای افراد بدون بیماری قلبی برای تری گلیسرید بیشتر از 1000 میلی گرم در دسی لیتر لازم است. داروهای متعددی می توانند میزان تری گلیسرید را کاهش دهند از جمله "جم فیبروزیل" ، "فنوفیبرات" ، "نیاسین و نیکوتینیک اسید" و "امگا 3".
به یاد داشته باشیم که در اغلب موارد بهترین راه کاهش تری گلیسرید خون مصرف کم چربی ، مصرف غذا و کالری صرفاً به اندازه نیاز روزانه بدن و انجام فعالیت های بدنی منظم است.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام دلیل جامد بودن و مایع بودن برخی از تری گلیسیرید ها چیه؟
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخاین موضوع به میزان اشباع بودن چربی مربوط است. هر چه اشباع بیشتر باشد، جامدتر است. اغلب چربی های گیاهی مایع هستند و در گذشته برای حمل و نقل بهتر آنها را با هیدروژن اشباع و جامد می کردند. برای سلامتی چربی های کمتر اشباع مانند زیتون بهتر از روغن های اشباع هستند.
سلام چربی خون باعث ضعیف شدن چشم میشه یا نه سردرها چی از علائم چربی حونه یا نه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخچربی خون بالا باعث مشکلات بینایی یا درد چشم نمی شود.
اینو قبول ندارم چون هر موقع تری گلیسریدم بالا میره چشام تار میشه و رژیم غذایی رو ک رعایت میکنم تاری از بین میره، دکتر چشم هم بهم گفت مستقیم ارتباط به چربی نداره ولی چربی روی صورت داخل چشم میره و باعث تار شدن میشه
ارسال پاسخسلام چگونه می تونیم تری گلیسرین وکلسترئل بالای 1500را کاهش وکنترل کنیم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبرای 1500 تنها راه بعد از دارو با دوز بالا، انجام پلاسمافرزیس است.
سلام
ارسال پاسخTOTAL CHOLESTROL = 238 , LDL= 134 , HDL=41, , LDL/HDL= 3.3 , تری گلیسیرید 312 و قند 112 میباشد.
سنم 65 سال و اضافه وزن ندارم
لطفا راهنمایی فرمایید
با سلام
ارسال پاسختری گلیسیرید بالا است. ورزش منظم و کاهش وزن تا ۱۵ درصد وزن فعلی. دارو لازم نیست
رژیم
ارسال پاسخسلام میزان تریگلیسیرید بنده ۲۴۵ هستش باقی چربی ها در وضعیت مطلوبی قرار دارند
ارسال پاسخآیا باید نگران بود؟
سلام
ارسال پاسخخیر جای نگرانی ندارد. البته این موضوع نشان دهنده تغدیه زیاد و ورزش کم است.
سلام
ارسال پاسخخیلی ممنون از توضیحات کاملتون
سلام من ۱۸ سالمه دوماه پیش ازمایش رفتم TG 186 بود و الان 292 هست تو این مدت هم قرص فلوکستین و روکین مصرف میکردم
ارسال پاسخممکنه بخاطر این قرص ها بالا رفته باشه یا بخاطر تغذیه ست؟
سلام
ارسال پاسخاگر اضافه وزن ندارید از داروهاست. رعایت تغذیه و ورزش بهترین کار است.
سلام من شش هفته مترونیدازول و سیپروفلوکساسین مصرف کردم برای دیورتیکولیت چهل و دو سال دارم آزمایش خون دادم و تریگلیسیرید 196 و قند ۱۰۱ هست که بالاست ولی من پنج ماه هست که رژیم دارم و يازده کیلو هم کم کردم و الان فقط هشت کیلو اضافه وزن دارم و زمان آزمایش هم چهارده ساعت ناشتا بودم و هر روز دارم پیاده روی هم انجام میدم چرا تریگلیسیرید و قند خون من بالاست؟
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخقند خون که نرمال است. پیش دیابت از ۱۱۰ تا ۱۲۵ است و بالای ۱۲۵ دیابت.
تری گلیسیرید تا ۱۵۰ ایده ال است. از ۱۵۰ تا ۲۵۰ در افراد بسته به تغذیه و سطح غهالیت می تواند بالا باشد ولی مهم نبوده و درمان لازم ندارد.
باسلام احسان هستم ۵۰سالمه تری گلیسریدخونم ۳۹۲ است قندخونم دگتر گفته لب مرزه حالا اکو قلب گرفتم سالمه ولی نوارقلب گفتن یه تیگ گوچگ داره تست ورزش هم گرفتم تومدت تست اذیت نشدم اوپراتور گفت غیرطبیعی نشان میده بنظرشما اقای دگتراسگن قلب بگیرم
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسختري گليسريد بالا نشان دهنده تغذيه ناسالم و با حجم زياد كالري و ورزش كم است. اگر درد سينه يا تنگي نفس نداريد, بررسي بيشتر لازم نيست. اگر هم بررسي بيشتر مد نظر بود تست سي تي آنژيوگرافي بهتر است.
سلام
ارسال پاسخلطفا متن زیر را اصلاح فرمایید (چربی خون مفید LDL)
.............
مصرف آنها می تواند میزان چربی خون مفید یعنی LDL را افزایش دهد و برعکس از میزان چربی مفید خون یعنی HDL کم کند.
سلام
ارسال پاسخسپاس از دقت و لطف شما .
سلام من یک خانوم 27 ساله هستم من به تازگی ازمایش خون دادم کلسترول هم پایین بوده همه چیز بدنم در بهترین حالت ممکن است ولی تری گلیسیرید 300 است نظر شما چیه ؟
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسختری گلیسیرید در بدن دو منشا دارد: یکی مربوط به تولید کبد است و دومی مربوط به تغذیه. در مورد تغذیه هم برخلاف تصور مصرف قند و شیرینی بیشتر از مصرف چربی موجب افزایش تری گلیسیرید می شود.
افزایش تری گلیسیرید اگرچه می تواند زمینه ژنتیکی داشته باشد ولی با آزمایشات شما مربوط به تغذیه است. لازم است کالری مصرفی را محدود کنید، ورزش کنید، وزن را به ایده ال برسانید. مصرف الکل و نوشابه های انرژی زا و ماالشعیر هم بسیار دخیل هستند.
سلام وققتون بخیر طبق آزمایشی که انجام دادم آزمایش گلیسرید من 250 بوده الان چطوره جای نگرانی داره یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخدر محدوده افزایش کم است و دارو لازم نیست. افزایش فعالیت و کم کردن مصرف غذا و تغذیه بهداشتی می تواند کمک کننده باشد.
سلام آقای دکتر خسته نباشین
ارسال پاسخبنده چند وقتی بود مصرف آب م موقع شب زیاد شده بود پنج لیوان شب موقع خواب اب میخوردم آزمایش داد تری گلیسرید م ۳۹۶ بود کلسترول ۲۰۲ میشه راهنماییم کنید تازه دیروز چکاب رفتم میخواستم قبل مراجعه به دکتر نظر شما رو بدونم.ممنون
سلام
ارسال پاسختری گلیسیرید که بسیار بالا است و نشان دهنده عادات بد غذایی و ورزشی است. کلسترول خوب است. البته لازم است قند اشتا و هموگلوبین سه ماهه هم انجام دهید زیرا علایم بیشتر دیابت هستند تا چربی بالا.
سلام خسته نباشید من دوروزه سرم حالت تهوع داشتم رفتم آزمایش دادم تری گلیسیرید خونم ۳۹۹ بود فشارم هم میرفت بالا تپش قلب هم داشتم رفتم نوارقلبی برداشتم گفت گفت چیزی نیست امروزه رفتم برداشتم گفت یه مشکل کوچیک داره من دوسه روزه نمیتونستم بخوابم همش میترسیدم که سکته قلبی کرده باشم ولی امروز دکترم یه پروپرانول وفنوفیبرات بهم داد حیلی خوب شدم به نظرتون میتونم کنترلش کنم تپش قلبم خوب میشه ممنون
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخبله قابل کنترل است. البته تری گلیسیرید بالا نشانه مصرف کالری زیاد و فعالیت کم است. باید روش زندگی را اصلاح نمایید.
سلام و عرض ادب.بنده ۲۸ ساله هستم و وزنم ایده آله و ورزش هم میکنم. اما تری گلیسیرید ۲۰۵ بوده تو آزمایش.دلیلش چیه و چطور میتونم کمش کنم؟
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسختغذیه منلسب با مواد قندی کم و کالری مناسب، ورزش هوازی بهترین کارها هستند. البته این عدد مناسب است.
سلام ممنون من پرسش و پاسخ همه این عزیزان را دنبال کردم آقای دکتر یا کارشناس محترم سپاسگزارم من به بعضی داروها مرتبط یا حساسیت دارم یا جواب نمیدهد در خوردن تغذیه رعایت میکنم بعضی از شبها فقط غذای من سیفی جات بخارپزشده هست ولی ورزش خیلی کم بعلت دیسک کمرم نمیتوانم بیشتر روزها پیادهروی نیم تا یک ساعت دارم
ارسال پاسخسلام تری گلیسیرید خونم ۴۲۵ هستش ضربان قلبم هم بالا رفته وتبش قلب دارم واحساس خستگی وبی حالی دارم وتمام بدنم درد میکنه اکو قلب ونوار قلب و اسکن هسته ای وتست ورزش دادم گفتند مشکلی نداری چه داروی بخورم ویا پرهیز کنم لطفا وخواهشن راهنمایی کنید با تشکر در ضمن ۴۵ سال دارم وهیچ مشکل خاص دیگری ندارم ممنون
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخعلایم اشاره شده، مربوط به کبد چرب است و تنها راه آن - به شرطی که تست خون و قلب سالم است - کاهش وزن به میزان ۲۰ درصد، محدودیت در مصرف غذا به میزان نیاز بدن و انجام ورزش سبک ولی منظم است.
سلام عرض شد من تیرویید دارم و TG خودمو توسط نسخه ازمایش خون که برايم تجویز شده بود چک کردم. الان TG من ۶۵۹ است. تروییدم کم کاره و دارو مصرف می کنم حدوداْ یکساله . من رژیم دارم و مصرف گوشت قرمز ام را به حد خیلی کم رسوندنم . ولی هنوز میزان TG ام بالا . ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید. تشکر از شما.
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخعدد ۶۰۰ بالاست و احتیاج به درمان دارد. البته لازم است وضعیت کبد ، بقیه آزمایشات خون هم بررسی شوند.
سلام وقت بخیر.اقای دکتر شوهرم 28 سالشه و دچار دیابت نوع دو شدند.برای چکاب کامل و قند سه ماهه رفتیم که متوجه شدیم علاوه بر قندشون میزان تریگلیسیرید رو هم روی 420 زده.حتی کلسترول هم بالا بوده .از وقتی دیابت گرفتند حدود 9 کیلو کم کردند و خیلی لاغر شدند .هم ورزش میکنند و هم غذاهای چرب و شیرینیجات رو کلا زیاد نمیخورند.الان این نشونه ی کبد چرب هست ؟؟؟؟و خیلی نگران کنندس؟؟؟میشه علتش رو بگین و اینکه ایا امکانش هست دیابت و کبد چربشون کامل درمان بشه؟؟؟؟راه درمانش چیه؟؟؟؟در ضمن هیچگونه ارث یا تغذیه نامناسب ندارند حتی پرستارهای بیمارستان تعجب کرده بودند
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخاین حالت شبیه به سنروم متابلیک است و از پرخوری و عادات بد غذایی و به ویژه اضافه وزن ایجاد می شود. بهترین کار در حال حاضر کاهش وزن، مصرف کم غذا و ورزش است. با کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصد وزن احتمال بهبودی هر دو بیماری است.
سلام.وقت بخیر آقای دکتر من ۳۴ سال سن دارم و دارای تالاسمی مینور هستم .رفتم چکاب دادم تریگلیسیرید روی ۴۸۱ بود. و HDL روی ۳۱ بود و LDL روی ۳۲ است .علت چه می باشد .خواهش میکنم دکتر راهنمایی کنید .آیا خطرناک است .چه داروی باید مصرف کرد وچه کار باید کنم؟ نگرانم.
ارسال پاسخمتشکرم
با سلام
ارسال پاسخدر مرحله اول بررسی از نظر تیرویید و آزمایش خون لازم است. برای درمان ابتدا کاهش ۲۰ درصد از وزن، فهعالیت بدنی خوب، پرهیز از مصرف شیرینی جات و الکل در صورت مصرف. اگر پایین نیامد، دارو لازم است.
سلام . وقت بخیر . آقای دکتر بنده خانم ۳۹ ساله هستم .در آزمایش خون بنده میزان cholesterol total
ارسال پاسخ204 هست
میزان LDL cholesterol
136
میزان HDLcholesterol
58
و میزان triglycerides
49 هست که پایین تر از حد نرمال هست .
و میزان کلسترول بالاتر از حد نرمال
میزان ALT هم ۱۲ هست
خواهش میکنم جواب بدید .آیا جای نگرانی هست ؟؟
با سلام
ارسال پاسخخیر. این اعداد نرمال هستند.
باسلام وعرض ادب بنده ۵۵ سال سن دارم قندخون من ناشتا ۲۰۶ هستش وکلوسترول خون۱۹۷ وHDL32 هستش ورزش هم کموبیش میکنم کف پاهام گرم میشه سیگاری هم مستم من باید چکارکنم تابدنم نرمال بشه لطفا راهنمایی فرمایید ممنون ازلطفتون
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخبا این اعداد، شما دیابت دارید و لازم است نسبت به درمان آن اقدام نمایید. حتما پیگیری نمایید.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسختری گلیسرید من 605هست fbs115هست
سن 40 وزن103 و فعالیت بدنی کم دارم
راه درمان چیه
ممنون لطفا راهنمایی بفرمایید
با سلام
ارسال پاسختری گلیسیرید به این میزان نشانه مصرف بیش از حد کالری و غذاهای قندی یا الکل است و نشان دهنده فعالیت کم.
لازم است از نظر مسایل داخلی و احیانا داروهایی که مصرف می کنید، بررسی و تغییر صورت بگیرد. در غیر اینصورت ورزش، مصرف غذا به اندازه نیاز بدن توصیه می شود.
اگر پایین نیامد بهتر است بصورت موقت از دارو استفاده نمایید.
سلام از لطف وکرمتان ووقت گذاشتن تان در این روزگار سخت وسردبی نهایت سپاسمندیم
ارسال پاسخسلام وعرض ادب
ارسال پاسخمن ترى گليسيريدم از٢٨٨به٣٢٧والان ٤١٧
ولى بقيه ازمايش نرمال غذاى چرب از بچگى دوست نداشتم وهمه غذاها هم ابپز بدون روغن ميخورم وميوها وسبزيجات بسيار ميخورم شيرينى هم در حد معمول ٦٩وزنم و٤٩سالدارم چه كنم كه ترى گليسريدم پايين بياد ممنونم از شما
سلام
ارسال پاسخبررسی تیرویید و قند خون
ورزش
کاهش وزن - بسیار مهم است.
ترک الکل در صورت مصرف
بررسی مصرف داروهای دیگر
درودبرشما.بنده چند روز پیش یک چکاپی کلی انجام دادم و tgخونم 338 بود وsgpt خونم125بود.چند ماه پیشم یک بادی انالیز انجام دادم و دکتر تغذیه گفت توده چربی دور قلبت جمع شده.میخواستم بدونم ایا باید نگران باشم.34 سالمه وزنمم 72 کیلو ست.فست فود و غذاهای چرب هم به ندرت میخورم.
ارسال پاسخبا سلام
ارسال پاسخعلایم سندروم متابلیک است و جای نگرانی دارد. لازم است تحت نظر پزشک درمان شوید.
سلام و عرض ادب
ارسال پاسختری گلیسریدم ۶۸۱
کروسترول ۲۳۴
اچ دی ال ۴۳
ال دی ال ۱۱۵
قند ۱۰۳
ALT 66
ALP 89
دکتر جان ببخشید وزنم ۱۰۳ کیلو هست البته در حال کم کردن وزن هستم،، همین آزمایش سال۹۹ دادم تری گلیسیریدم ۱۸۳ بود و کروسترول ۲۰۳
تقریبا ۳۸ سالمه به نظرتون به دارو نیاز دارم؟
سلام
ارسال پاسخدارو خیر. ضروری ترین گار کاهش وزن و فعالیت بدنی و رعایت رژیم غدایی از نظر قند و شیرینی است.
سلام
ارسال پاسخآقا ۳۴ ساله
میخواستم بدونم آیا این اعداد نشونه هپاتیت است و یا کبد چرب
Triglyceride 653
Cholesterol 200
Ast 64
Alt 120
سلام
ارسال پاسخبرای هپاتیت تست های دیگری لازم است انجام شوند. این ازمایش کبد بسیار چرب است.
سلام من ۱۸ سالمه و راکوتان مصرف میکنم
ارسال پاسخو اضافه وزن هم ندارم
تری گلیسیرید ام 225 هست میتونه بخاطر مصرف این دارو باشه یا تغذیه نامناسب؟
سلام
ارسال پاسخاز هر دو می تواند باشد ولی در کل این عدد بالا نیست و درمان لازم ندارد.
سلام آقا هستم ۴۰سالمه تو آزمایش همه چیز نرمال بود قند هم ۹۶ بود ولی تریگلیسیرید روی ۶۱۵ تقریباً هفته ای یه بار کوهنوردی بالای دو ساعته انجام میدم
ارسال پاسخوزنم ۱۱۰ کیلو هستش ولی کلا همیشه ورزشی بودم. موندم چکار کنم
سلام
ارسال پاسخاین عدد بالا است. وزن بالا، کبد چرب، الکل، دیابت، کم کاری تیرویید و مصرف برخی داروها می توانند تری گلیسیرید را بالا ببرند.
آقای دکتر من ۲۰ سالمه قند من ۱۸۹ است تریگلیسیرید هم ۳۴۵ آنزیم های کبد هم ۴۲ و ۶۳ هست نظر شما چیه من خودم خیلی استرس دارم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر منظور از قند ناشتا است، شما دیابت دارید و به احتمال زیاد کبد چرب هم دارید. لازم است پیگیری نمایید.
سلام و درود خدمت جناب دکتر عزیز،
ارسال پاسخممنون از وقتی که برای اینجانب صرف می کنید
36 سالمه 72 کیلو وزن
متاسفانه با تری گلیسیرید خیلی بالا 1266
کلسترول266
ALT:44
ALP:181
HDL:55
LDL:56
ورزش منظم و رعایت تغذیه هم دارم ولی هر سال به صورت غیر عادی بیشتر میشه میخواستم راهنماییم کنین سپاسگزارم
سلام
ارسال پاسختری گلیسیرید بالا می تواند زمینه ژنتیکی و اکتسابی داشته باشد. بهتر است ویزیت شوید.
سلام خسته نباشید من خانم۵۸ ساله هستم تقریبا چند ماه پیش آنژیو کردم نه درد قفسه سینه داشتم اکو و نوار قلبم خوب بود دکتر گفت شک دارم ول آنژیو کردن نه دارو دادن نا چیزی خودم گفتم گاهی اوقات تپش قلبم زیاده ولی چیزی ندادن از روزی که آنژیو کرم چهار انگشت سمت راست پام بی حسه من چکار باید بکنم ممنون ار زاهنماییتون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاگر از پا آنژیوگرافی شده اید، می تواند ناشی از آن باشد. لازم است مدارک آنژیوگرافی را بیاورید تا ببینم.
سلام وقتتون بخیر،۳۱ سالمه، دیروز آزمایش دادم،تری گلیسیریدم ۳۵۳ هست،قند ۱۱۲
ارسال پاسخکلسترول ۲۰۲
چند وقت پیش هم سونو دادم کبدم هم چربه گرید یک،ازهمون موقع هم رعایت کردم تقریبا
مشکلم بطور کل بخاطر چیه،بیشتر بخاطر قند نگرانم،میترسم...
سلام
ارسال پاسخسندرم متابلیک و پیش دیابت است و مهمترین درمان هم کاهش وزن و داشتن فعالیت بدنی
سلام وقتتون بخیر
ارسال پاسخمن یک خانم ۳۵ ساله هستم با وزن نرمال ورزش هم معمولا سه روز در هفته انجام میدم
به تازگی آزمایش خون دادم
قند ۹۱
کلسترول ۲۱۷
تریگلیسیرید ۱۷۰
Hdl 59
Ldl 117
Sgot(ast) ۳۷
Sgpt (alt) ۲۹
میخواستم بدونم نشون دهنده کبد چرب هست؟ تازگی خیلی سردرد هم میگیرم میشه راهنمایی بفرمایید ممنون
سلام
ارسال پاسخخیر این آزمایش نکته خاصی ندارد.
سلام
ارسال پاسخآتورواستاتین۴۰ برای درمان تری گلیسرید ۳۴۰ خوب است یا نه ؟
سلام
ارسال پاسخخیر تاثیر زیادی ندارد. تری گلیسیرید 340 احتیاج به کم کردن وزن و افزایش فعالیت بدنی دارد و دارو لازم نیست. آتوروستاتین برای کلسترول است نه تری گلیسیرید.
سلام آقای دکتر خسته نباشید من تری گلیسریدم ۲۷۰ کلسترول ۲۰۰ دکتربه من آرتورواستاتیدن ۲۰ داده الان یکهفته ست مصرف میکنم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسختری گلیسیرید در این حد دارو لازم ندارد. در مورد کلسترول عدد ۲۰۰ نرمال است البته باید LDL کلسترول کمتر از ۱۶۰ باشد وگرنه آتوروستاتین لازم نیست.
با سلام و وقت بخیر جناب دکتر
ارسال پاسخبنده ۲۹ سالمه ، آزمایش خون دادم و تری گلی سیریدم ۴۵۰ بود.
دکتر قلب رفتم چکاپ،گفتن که مشکل قلبی ندارین ولی برای tg باید جم فیبروزین مصرف کنین و همچنین دکتر تغذیه هم رفتم و همین نظر رو دادن، دکتر جان هنوز شروع به مصرف دارو نکردم آیا میتونم با رژیم غذایی و فعالیت مداوم ورزشی کاهش بدم این مقدار رو که دارو استفاده نکنم،یا راهی جز مصرف دارو نیست؟
سلام
ارسال پاسخبله می توانید. تری گلیسیرید در این حد را می توان با تغذیه سالم و قطع مواد قندی و با کم کردن وزن اصلاح کرد.
سلام آقای دکتر مرد 34 ساله هستم چند روز پیش آزمایش دادم تری گلیسیردم شده 401-دکتر هم برام فنو فیبرات 100 دوز نوشته تا 3 ماه روزی یک عدد به نظرتون مصرف کنم یا با ورزش میشه کنترل کرد ضمنا HDL53-و LDL83 و آنزیمهای کبدی هم AST27 -ALT 29 شده به نظرتون کبد چرب هم دارم یا نه ممنون میشم راهنمایی کنید
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخکبد خوب است. برای سه ماه فنوفیبرات را ادامه دهید و همزمان ورزش را هم ادامه دهید.
سلام. من چربی خونم ۲۴۱ هست و HDL 48 و LDL 153 و تری گلیسیرید ۱۹۷ هست. یکم تهوع و گیجی و منگی دارم. این میتونه از چربی باشه؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا این اعداد، خیر بعید است.
سلام
ارسال پاسخاقای دکتر وقتتون بخیر.
دکتر من 33 سالمه تری گلیسریدم 156 و ast 26 و alt 64. بقیه نتایج هم نرمال هست. ایا جای نگرانی و یا مصرف دارو هست. ممنون میشم جواب بفرمایید. سپاسگذارم
سلام
ارسال پاسخبله آنزیم کبدی بالا است و لازم است به پزشک گوارش مراجعه نمایید.
سلام من ۳۸ ساله هستم تری گلیسریدم ۴۴۰ و کلسترول خونم ۲۴۶هست داروی ضد بارداری وهورمونی مصرف میکنم ،چهار ماه پیش قبل از مصرف این داروها سونوی کبد دادم گفت کاملا نرماله ایا احتمال داره بخاطر مصرف این داروها چربی خونم بالا رفته باشه ؟لطفا راهنمایی کنید!
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله به احتمال زیاد از این داروها است.
سلام وقت بخیر آقای دکترهمسرمن۳۴ سال سن دارن ویک ماه پیش به طوراتفاقی تنگی نفس گرفتن به حدی که بیمارستان بستری شدن اکوونوارقلب دادن هیچ مشکلی نداشت ..اسکن بدن وتست ریه اسپیرومتریهم دادن هیچ مشکی نداشت ..ولی هنوز تنگی نفس دارن..آزمایش چکاپ دادن که قندخون ناشنا۱۰۸بود وتریگلیسیریدشون ۲۴۹ هست و۴۴ SGPTهستش امکانش هست تنگی نفسشون از چربی بالا باشه ؟؟توی سونوهم کبدشون گرید ۱ بود..ممنون میشم اگه راهنمایی کنیدواقعا تنگی نفسشون هنوزاذیت میکنه
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخخیر بسیار بعید است. این میزان چربی و کبد چرب تنگی نفس نمی دهد.
درود مشکل شوهر شما حل شد؟
ارسال پاسخسلام آقای دکتر ۴۴ ساله و خانم هستم تریگلیسیرید من ۳۰ و کلسترول ۱۵۰ و هر قدر چربی میخورم تری گلیسیرید بالا نمیره و پایین تر هم میاد. لطفا راهنمای بفرمایید. ممنون
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین اعداد بسیار عالی هستند. مگر شما اذیت یا ناراحتی بدنی دارید؟
سلام مجدد حضور شما
ارسال پاسخبنده به پزشک مراجعه کردم با توجه به آزمایش تریگلیسیرید ۳۰ احتمال سندروم عدم جذب روده کوچک تشخیص دادن برام ویتامین دی و آمپول فریجکت و همچنین تا سه ماه اینده رژیم غذای چربی سالم تجویز کردن. علائم مختص به مشگلات روده ندارم
سلام
ارسال پاسخالکی دنبال بیماری و دارو و درمان نباشید. اگر علایم یا ناراحتی مهمی ندارید، از زندگی سالم و این اعداد لذت ببرید.
ممنون از راهنمایی و مشاوره. زنده باشین
ارسال پاسخسلام.من خانمی ۲۱ساله هستم
ارسال پاسختری گلیسیرید ۱۷۱
کلسترول ۱۹۲
آیا مشکلی وجود داره؟نگرانم ممنون میشم راهنمایی کنید.البته زمانی که آزمایش دادم کپسول اموکسی سیلین مصرف میکردم ممکنه بخاطر این دارو باشه؟
سلام
ارسال پاسخجای نگرانی نیست و در حد طبیعی است
سلام
ارسال پاسخآقای 40 ساله هستم
قند ناشتا : 92
a1c: 4.9
LDL:79
HDL:40
Colstrol:161
TG:381
T4: 109
TSH: 4.2
مرتب ورزش میکنم ، قد 188 وزنم 82
حواسم به غذامم هست که چرب و شیرین نخورم ، لطفا بگین TG من نگران کنندس و اینکه چجوری دیگه بیارمش پایین ؟
سلام
ارسال پاسخجای نگرانی نیست و خوب است.
می توانید با کم کردن مواد قندی ، در صورت مصرف حذف الکل، عدم استفاده از مکمل ها بهتر هم باشید.
سلام من فقط تری گلیسیریدم 400 است. بقیه آزمایشم نرماله چرا اینجوری میشه ؟ قند ندارم ورزش هم دارم اضافه وزن ندارم دارو لازمه ؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسختری گلیسیرید 400 نشانه دریافت کالری زیاد و مصرف کالری کم است. لازم است مواد قندی و کربوهیدرات را کم نمایید. دارو لازم ندارد. البته در کم کاری تیرویید و مصرف برخی داروهای دیگر هم تری گلیسیرید بالا می رود.
سلام.پسر من ۱۸ سالشه و وزنش یکساله زیاد شده. تری گلیسریدش ۳۱۰ و sgpt 49 بود بقیه هم نرمال . با رژیم و کم کردن وزن درست میشه یا نیاز به دارو و پیگیری داره
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبله به احتمال زیاد. با قطع مصرف مواد قندی، ورزش و کاهش وزن بهتر می شود.
بسیار سپاسگزارم
ارسال پاسخسلام وقت بخیر تری گلیسرید من 258 هست و 19 سال سن دارم با ورزش و اصلاح رژیم غذایی میتونم اونو به زیر 150 بیارم؟
ارسال پاسخو اینکه حدودا چقدر زمان میبره؟
سلام
ارسال پاسخبل ممکن است. البته بهترین کار ورزش ، کاهش وزن و کم کردن مصرف قندیجات است.
سلام وقت بخیر
ارسال پاسخکلسترول ۲۶۶
قند ۹۵
تری گلیسیرید ۷۷۰
HDL 24.4
LDL 109
Ast 25
Alt 37
Alp 170
لطفا راهنماییم بکنید چکار کنم آیا کبد چرب دارم در ضمن دکتر برام برای دوماه ویتامین E و فنوفیبرات ۲۰۰ تجویز کرده است .
سلام
ارسال پاسخسندروم متابلیک است و فنوفیبرات هم خوبه. البته بهترین کار قطع مواد قندی، کاهش وزن و داشتن فعالیت بدنی است. در صورت مصرف الکل، باید قطع شود.
سلام و خسته نباشد
ارسال پاسخcholestrol, Total. 247
Triglycerides 269
A S T 19
ALT 18
LDL_cholestrol 149/2
لطفا راهنمایی کنید ۳۲ سالمه وزنم ۷۲کیلو قد ۱۶۰هستم
ایا من چربی خون بالا دارم،، تیرویید کم کار دارم قرص لوتیروکسن مصرف میکنم
ممنون میشم که جواب دهید
سلام
ارسال پاسخآزمایش خوبه و دارو لازم ندارد.
سلام وقت بخیر.بنده چن سال پیش تیروییدم رو کامل برداشتم قرص میخورم بعضی وقتها پر کار و بعضی وقتها کم کار میشه الان ازمایش دادم تریگلیسریدم ۴۳۴ .قند۹۶.ال دی ال ۴۸و اچ دی ال ۳۰ هست و tsh هم ۴.۹۸ هست متاسفانه اصلا رعایتم نمیکنم ممنون میشم راهنماییم کنید.
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخغیر از تری گلیسیرید بقیه موارد خوب هستند. با کنترل بهتر تیرویید تری گلیسیرید هم اصلاح خواهد شد.
سلام آقای دکتر تری گلیسرید من ۲۰۲ هستش به شدت تو کل صورتم جوش زدم فکر میکنم که از تری گلیسرید هستش چون تا حالا جوش نزدم چه قرصی بخورم که چربی خونم پایین بیاد و جوشام خوب شه؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین عدد زیاد بالا نیست و جوش پوستی نمی دهد. لازم است تست هورمونی انجام دهید و زیر نظر پزشک از اسپیرونولاکتون استفاده نمایید.
سلام جناب دکتر من 44سال سن دارم قبلا انزیمهای کبدیم نرمال بود اما خودم فکر میکنم در یکروز بعلت گرمازدگی ومصرف2عدد قرص استامینوفن انزیم کبدیم ast:80 ,alt:234 شد وسونوگرافی کبد چرب گرید 3 تشخیص داد که پزشک بخاطر لاغر ومناسب بودن وزنم یکروز بعد ازمایش دوباره نوشت که AST:31 ,ALT:59 شد وهیچ انزیمم مشکل نداشت برایم نظرتان خیلی مهم است
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخalt 59 هم بالا است. اگر الکل مصرف می کنید, حتی کم - قطع نمایید و از مصرف کربوهیدرات و قند و نشاسته اجتناب نمایید و سه ماه بعد تست را تکرار کنید.
جناب دکتر یک هفته بعد ازمایش دادم ast:22 شد وAlt:26 شد ایا مشکل مسمومیت کبدی با قرص استامینوفن همزمان باگرمازدگی که باعثش بوده کامل حل شده بخصوص که قبل از این ماجرا هم بنده کبدم چرب نبودوبنده ادم مقیدی هستم وتابحال الکل مصرف نکردم
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخاین اعداد نرمال هستند
سلام و خسته نباشید آقا هستم ۴۶ ساله، تریگلیسیریدم: ۷۲۰/ HDL کلسترول: ۲۶/ LDL کلسترول: ۱۶۵/ AST: ١٨/ ALT: ٣٨
ارسال پاسختریگلیسیرید و کلسترول بنده بسیار بالاست کبد چرب و چربی دور قلب هم دارم. قبلا برام جم فیبرزیل ۳۰۰ تجویز شد بعد یه مدت مصرف کلسترولم پایین اومد اما تریگلیسیریدم بالاتر رفت... الان مدت کوتاهیه کروزِت ۱۰/۲۰ و فنوفیبرات ۲۰۰ مصرف میکنم... میخواستم توصیه شما رو بدونم و آیا علاوه بر رعایت تغدیه این دارو ها تاثیر دارن در کاهش تریگلیسیرید؟
سلام
ارسال پاسخکلسترول که خوب است. برای تری گلیسیرید بهترین کار بررسی عواملی مانند کم کاری تیرویید و دیابت است. ورزشو قطع مواد قندی و نشاسته و کاهش وزن بهترین راه کار است.
سلام. مرد 31 ساله هستم. آزمایش خون دادم. همه چیز در محدوده نرمال بود بجز تری گلیسیرید که 250 بود. به شدت استرس گرفتم لطفا راهنمایی کنید.
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخزیاد بالا نیست.مصرف مواد قندی را کم کنید و فعالیت بدنی را بیشتر.
سلام دکتر وقت بخیر
ارسال پاسخESR 5----قند 110----تری گلسیرید 398--کلسترول توتال 187----اچ دی ال کلسترول 34----ALT 75
AST 34-----------سابقه کبد چرب گرید 1 به 2 داشتم و با وجود مصرف دارو باز اینبار زیاد شده نتیجه
چیکار کنم دکتر ؟؟؟ داروی لیور مد فقط استفاده میکنم 2 عدد
93 کیلو هستم قدم 188 هست
سن 28
سلام
ارسال پاسخاین بیماری سندرم متابلیک است و بهترین درمان آن هم کنترل وزن, داشتن تحرک کافی و حذف مواد قندی ساده و نشاسته است.
سلام برای تری گلیسیرید ۹۵۰ است و چاق هم نیستم باید چکارکنم؟
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبررسی از نظر تیرویید، دیابت و مصرف الکل و قند بالا
و اگر مشکلی نبود دارو لازم است.
با ورزش و رژیم در چه مدت میشه گلیسیرین رو از ۳۲۴ به زیر ۲۰۰ اورد
ارسال پاسخسلام
ارسال پاسخبا رعایت مداوم و ترک مواد نشاسته و کربوهیدرات در ۳ ماه ممکن است.